12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUn lider mondial este suspendat pentru dopaj

Un lider mondial este suspendat pentru dopaj

Malaysianul Lee Chong Wei, liderul clasamentului mondial de badminton, a fost suspendat pentru dopaj, a anunţat Federaţia Internaţională de Badminton.

Lee este suspendat din toate competiţiile până la finalizarea cazului, el fiind depistat pozitiv la Campionatele Mondiale de la Copenhaga, din luna august.

În cazul în care se va dovedi că s-a dopat, Lee Chong Wei ar putea fi suspendat pentru doi şi ar putea fi finalul carierei sportivului de 32 de ani, potrivit Mediafax.

Federaţia de Badminton din Malaysia anunţase, sâmbătă, că un jucător a fost depistat pozitiv cu dexametazonă, un antiinflamator aflat pe lista substanţelor interzise, dar nu a precizat că este vorba de liderul mondial.

Lee Chong Wei a fost finalist la Campionatele Mondiale de la Copenhaga, iar în cariera sa nu a câştigat niciun titlu olimpic sau mondial. "Vă mulţumesc pentru încrederea acordată. Nu am trişat niciodată şi nu am folosit substanţe interzise", a scris Lee pe contul său de Twitter.

Dexametazona este un medicament antiinflamator şi nu un produs care să ajute la îmbunătăţirea performanţelor sportive.

 

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă