9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUn nou antrenor pentru LA Lakers

Un nou antrenor pentru LA Lakers

Luke Walton, promiţătorul antrenor secund al echipei Golden State Warriors, va deveni la finele sezonului antrenorul principal al echipei LA Lakers, a anunţat, vineri, franciza din Los Angeles pentru care a jucat aproape 9 ani şi pe care ar trebui să o pună pe picioare după două dintre cele mai slabe sezoane din istoria sa.

Walton, în vârstă de 36 de ani şi care se află în cursa pentru al un al doilea titlu NBA consecutiv cu Warriors, îşi va încheia sezonul la Oakland înainte de a ajunge pe banca tehnică a fostului său club. El va deveni atunci al 26-lea antrenor din istoria lui LA Lakers.

Walton, care se află la al doilea sezon cu Warriors, a oficiat ca antrenor interimar de la debutul actualului sezon, conducând-o pe Golden State la un fantastic bilanţ de 39 de victorii faţă de 4 înfrângeri, dintre care 24 de victorii consecutive, un record.

El a revenit apoi pe postul de secund în momentul în care principalul Steve Kerr s-a refăcut după o operaţie la spate.

Walton a petrecut un deceniu ca jucător pe terenurile din NBA: aproape 9 ani sub tricoul lui Lakers (2003-2012) doi sub cel al lui Cleveland Cavaliers (2011-2013), cu o medie de 4,7 pct, 2,8 recuperări şi 2,3 pase decisive în 564 de meciuri.

El a câştigat titlul NBA cu Lakers în 2009 şi 2010.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă