25.7 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialUn nou caz de dopaj în sportul românesc: Mirela Larvic, depistată pozitiv...

Un nou caz de dopaj în sportul românesc: Mirela Larvic, depistată pozitiv la Meldonium

Fostă campioană mondială şi europeană de tineret, la 800 de metri, atleta Mirela Lavric a fost depistată pozivit cu Meldonium, substanță interzisă de la 1 ianuarie 2016. Sportiva era cotată cu șanse bune să se califice la Olimpiada de la Rio. Larvic a fost depistată cu Melodinum în timpul Campionatului Mondial în sală de la Portland.

Președintele Federației Române de Atletism, Sandu Ion, a confirmat informația

"Eu am auzit despre această informaţie. A venit un document la Federaţie. Am şi vorbit cu Mirela, dar nu vreau să fac mai multe comentarii", a spus președintele FRA, Sandu Ion, pentru Mediafax.

Mirela Lavric este de 3 ori campioană mondială la juniori, în 2007 în Cehia, în Polonia în 2008 şi în Canada, 2010.

În 2007, Larvic a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de tineret în Olanda, repetând performanţa şi în Serbia, în 2009. În 2013 a câştigat şi medalia de aur la Campionatul European U-23.

Ce este Meldonium

Meldonium, THP, MET-88, Mildronats sau Quaterine este un medicament anti-ischemic și este folosit în Lituania și în Federația Rusă, dar nu a fost aprobat de Administrația pentru Mâncare și medicamente din SUA. Meldonium e folosit clinic pentru a trata angina și infarctul miocardic. Un raport din 2015 a demonstrat că prin combinarea meldoniumului și a lisinoprilului se pot îmbunătăți calitatea vieții, capacitatea de exercițiu și mecanismul circulației periferice ale pacienților cu probleme cardiace cronice.

În 5 februarie 2016, ciclistul rus Eduard Vorganov a fost suspendat, după ce a fost prins utilizând aceeași substanță, precum și atleta ucraineană Olga Abramova.

 

Cele mai citite

Un primar din Buzău este acuzat că și-a trecut proprietatea pe numele concubinei

În comuna Cozieni din județul Buzău, tensiunile au atins cote maxime după ce un locuitor a postat pe rețelele sociale informații compromițătoare despre...

recunoașterea și gestionarea bolilor copilăriei

Bolile copilăriei reprezintă acele afecțiuni care apar, în mod tipic, la copiii de vârstă mică. Din această categorie fac parte, printre altele, varicela,...

Animale politice în călduri electorale

Această campanie electorală pare a fi marcată de simbolistica echitației. Candidații încalecă trotinete, biciclete, motorete, motociclete, cai de rasă. Însă adevăratul vehicul încălecat este de...
Ultima oră
Pe aceeași temă