14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialGolden State Warriors obține un număr record de victorii în NBA

Golden State Warriors obține un număr record de victorii în NBA

Golden State Warriors, campioana en titre a NBA, a doborât recordul vechi de 20 de ani al echipei Chicago Bulls, înregistrând cea de 73-a sa victorie a sezonului în liga profesionistă nord-americană de baschet, informează Agerpres.

Miercuri, în partida cu Memphis Grizzlies, Golden State Warriors a câștigat cu scorul de 125-104. 

Warriors, marea favorită la propria succesiune, a suferit doar nouă înfrângeri de la startul sezonului 2015-2016, la finele lunii octombrie, performanţă nereuşită de nicio altă grupare în istoria NBA. 

Precedentul record (72 de victorii), pe care Golden State l-a egalat duminică, în partida cu San Antonio Spurs (92-86), a fost stabilit de "echipa de aur" a lui Chicago Bulls în sezonul 1995-1996, care îl avea în rândurile sale pe legendarul Michael "Air" Jordan, considerat cel mai bun baschetbalist din istorie. 

Marele artizan al celei de-a 73-a victorii a "războinicilor" a fost, aşa cum s-a întâmplat de multe ori pe parcursul acestui sezon, starul Stephen Curry, care a marcat un total de 48 de puncte, 20 dintre ele în primul sfert al meciului cu Grizzlies. 

Curry, cel mai bun jucător al sezonului 2014-2015, favorit să-şi păstreze trofeul de Most Valuable Player (MVP), a reuşit 10 coşuri de trei puncte, ducându-şi totalul sezonului la 402 aruncări reuşite, un nou record. 

Golden State Warriors a realizat un impresionant sezon regulat, în cursul căruia a reuşit mai multe recorduri, între care cel mai mare număr de victorii în deplasare (34) sau cel mai bun debut de sezon din istorie (24 de victorii consecutive). 

În primul tur al play-off-ului NBA, care va debuta sâmbătă, Warriors o va înfrunta pe Houston Rockets, echipă care s-a clasat pe poziţia a opta în Conferinţa de Vest şi pe care a învins-o anul trecut în finala conferinţei (4 victorii la 1). 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă