6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUniversitatea Craiova ar putea juca in prima Liga

Universitatea Craiova ar putea juca in prima Liga

Cu mai puţin de o lună înainte de startul competiţiei în Liga a II-a fotbalistică, alb-albaştrii îşi continuă pregătirea. Vor să atace campionatul cu toate forţele şi ştiu că nu le va fi foarte uşor.

Campionatul va fi greu, pentru că multe echipe or să joace cu ambiţie împotriva Universităţii Craiova. Aşa s-a jucat în ceilalţi ani, au fost meciuri grele, toate echipele se concentrează asupra noastră. Îmi doresc să joc cât mai mult la această echipă  frumoasă, avem suporteri minunaţi. Turceni, Motru, Dolj, Mehedinţi, suntem iubiţi peste tot.
A declarat Ovidiu Stoianof, după victoria cu 3-0 a Universităţii Craiova în amicalul de la Turceni

Recent venit la FC Universitatea Craiova, Gabriel Cruceru vrea să demonstreze de ce este capabil pentru a deveni titular.

Sunt foarte fericit că am ajuns la această echipă, este echipa mea de suflet şi e o mare onoare să joc pentru această echipă. Sincer să vă spun, am avut doar trei zile de pregătire. Îmi este greu, o să trag tare şi sper să ajung titular. O să dăm totul pe teren şi sperăm să promovăm din primul an.

La amicalul de la Turceni au asistat peste o mie de suporteri.

Echipa este iubită, este în inimile oamenilor, chiar dacă trece prin momente grele, chiar dacă a fost doi ani în afara fotbalului, oamenii sunt alături de ea şi asta îi va da putere echipei să revină.
Finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu

Doi jucători consacraţi ai Universităţii Craiova ar putea reveni la “echipa fanion a Olteniei”.

A fost un amical, e o perioadă foarte grea, în care se munceşte foarte mult la antrenamente, nu ştiu cât este de edificator. Când echipa va începe campionatul, vom vedea unde suntem cu adevărat, pentru că acum premisele sunt bune, dar nu sunt certitudini. Mai sunt câţiva jucători care trebuie să ajungă la Universitatea Craiova, doi jucători chiar consacraţi, care au jucat la Universitatea Craiova şi cu care suntem în tratative, sper să îi aduc până începe campionatul, şi mai are şi Nicolo Napoli doi jucători pe care îi aşteaptă la finalul săptămânii. Uşor – uşor, cred că o să reuşim să închegăm o echipă să ne batem să câştigăm campionatul Ligii a II-a.
Adrian Mititelu

În privinţa înscrierii echipei în Liga I, dacă aceasta va cuprinde 20 de formaţii, finanţatorul FC Universitatea Craiova a spus:
Noi suntem pregătiţi pentru Liga a II-a, nu solicităm în mod expres să jucăm în Liga I, dar, dacă se reorganizează Liga I şi se va hotărî, zic eu totuşi nepotrivit în acest moment, să fie 20 de echipe, echipa cu numărul 20 trebuie să fim noi. Cu tot respectul pentru Florin Prunea şi pentru oraşul Iaşi, nu au niciun argument să solicite să fie echipa cu numărul 20.

«Imnul a fost făcut pentru Universitatea Craiova»

Imnul Universităţii Craiova, “Cântec pentru Oltenia”, compus de regretatul maestru Adrian Păunescu, este disputat în această perioadă. Adrian Mititelu spune că imnul este al echipei.

Nu avem cum să rămânem fără imn, asta este o aberaţie, o invenţie. Imnul «Cântec pentru Oltenia» şi «Ţinem cu echipa noastră» fac parte din proprietatea intelectuală a Universităţii Craiova. Noi îl respectăm foarte mult pe domnul Adrian Păunescu, dânsul a pus foarte mult suflet la constituirea acestui club, iar imnul a fost făcut pentru Universitatea Craiova, suntem practic coautori ai acestui imn. Este al Universităţii Craiova şi în competiţiile fotbalistice numai o echipă poate să îl folosească.
A declarat finanţatorul FC Universitatea Craiova pentru editie.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă