12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialUS Open: Avancronica meciului Simonei Halep din optimi. Începe adevăratul TEST

US Open: Avancronica meciului Simonei Halep din optimi. Începe adevăratul TEST

Simona Halep, cap de serie numărul 2, și-a egalat cea mai bună performanță la US Open, după ce s-a calificat în optimi. Pentru româncă adevăratul test abia de acum va începe.

În optimile de finală Halep o întâlnește pe o mai veche cunoștință a sa din circuit, nemțoaica Sabine Lisicki, cap de serie 24, prima adversară din top 30 care îi iese în cale româncei la acest turneu.

Halep vs Lisicki, în optimi. De ce este un meci dificil

Sabine Lisicki, 26 ani, din Germania, în prezent locul 24 WTA, dar fost număr 12 mondial, este primul nume important pe care Halep îl întâlnește în drumul său spre o finală de vis cu Serena Williams. Nemțoaica s-a calificat în optimi după un meci fantastic făcut în fața Barborei Strykova, reușind să întoarcă scorul de la 1-5 în setul decisiv, pentru un rezultat final de 6-4, 4-6, 7-5, în condițiile în care Lisicki a acuzat dureri la genunchiul stâng.

Urmărește aici LIVE TEXT Simona Halep – Sabine Lisicki: ora 19.30. Românca, aproape de o performanță la US OPEN 2015

Halep și Lisicki se vor duela luni, nu înainte de ora 19.30 (partida ar putea fi întârziată de meciul anterior). Cele două se vor afla față în față pentru a cincea oară în cariera lor, în primele patru partide scorul fiind de 3-1 pentru Simona. Ultima dată se întâlneau la Wimbledon, în 2014, în sferturi, atunci când Halep se impunea cu un radical 6-4, 6-0.

Lisicki a avut parte de adversare mai dificile în primele tururi de la US Open: turul 1 – Aliaksandra Sasnovich 118 WTA (6-1, 6-4); turul 2 – Camila Giorgi 36 WTA (6-4, 6-0); turul 3 – Barbora Zahlavova-Strycova 42 WTA (6-4, 4-6, 7-5).

Halep a trecut de: turul 1 – Marina Erakovic 99 WTA (6-2, 3-0 abandon); turul 2 – Kateryna Bondarenko 104 WTA (6-3, 6-4); turul 3 – Shelby Rogers 154 WTA (6-2, 6-3).

Nemțoaica face parte din grupul de jucătoare din imediata vecinătate a top 10 mondial, ea fiind aproape în 2012 să pătrundă în elita WTA. O adversară care nu trebuie niciodată subestimată, chiar și de către Simona Halep, Lisicki este înainte de toate o mare luptătoare și nu va ceda ușor în fața româncei.

În 2015, Simona are un record al victoriilor de 43-11 înfrângeri, în timp ce nemțoaica a ajuns abia la 22-19. De asemenea cele trei titluri ale româncei din acest an, toate pe hard, față de niciunul în dreptul Sabinei reprezintă un alt indicator al formei bune de care dă dovadă românca pe această suprafață de joc.

O calificare în sferturi ar însemna cea mai bună performanță a româncei la acest Grand Slam. Iar în cazul unei victorii rămâne de văzut în ce măsură va mai continua și la dublu mixt, acolo unde face pereche cu Horia Tecău.

Citește și ȘOC la US Open: Jucătoare de TOP, retrasă din toate probele, după o comoție cerebrală! Cum s-a accidentat

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 768. Ministrul de Externe al Ungariei susține că UE, NATO și “stânga” din SUA pot genera un război mondial, prin...

Ministrul de Externe al Ungariei susține că liderii UE și ai NATO, precum și politicienii de stânga din SUA, aduc riscul unui nou război...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...
Ultima oră
Pe aceeași temă