7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUS Open: Kvitova o amenință pe Halep în clasament. Cum își poate...

US Open: Kvitova o amenință pe Halep în clasament. Cum își poate păstra românca locul 2

Simona Halep, cap de serie 2, poate pierde locul al doilea mondial pe care îl ocupă în clasamentul WTA. Românca este amenințată de Petra Kvitova, pe care ar putea-o întâlni în semifinalele US Open.

Pentru Halep meciul cu Sabine Lisicki, unul foarte dificil, cu reveniri spectaculoase, a fost abia începutul unei lupte strânse pe care o va da în continuare pentru a-și păstra a doua poziție în clasamentul mondial. Dacă în trecut Maria Șarapova era principala amenințare a Simonei, de această dată rusoaica se află la 635 de puncte în spatele său. În schimb Petra Kvitova a devenit o rivală periculoasă pentru româncă.

Citește și Halep – Azarenka: Duel între leoaice. Fissette, de partea adversarei! Avancronică US Open 2015

Cehoaica, în prezent numărul 4 mondial, are șanse să urce chiar și pe locul al doilea după încheierea US Open. Desigur condiția pe care trebuie să o îndeplinească Kvitova este să câștige turneul, ceea ce nu mai pare atât de greu de realizat, în condițiile în care ea este în acest moment a treia favorită dintre jucătoarele rămase în competiție, după Williams și Halep. Kvitova va juca în sferturi împotriva Flaviei Pennetta, cap de serie 26.

Indiferent care va fi evoluția Simonei mai departe, dacă cehoaica va câștiga turneul ea o va surclasa pe româncă. Totuși Halep se poate asigura că Petra Kvitova nu va reuși acest lucru, cele două putându-se întâlni în semifinale.

Citește și US Open: Kvitova, calificată în sferturi. Meciuri infernale pentru Halep!

Având în vedere aceste calcule, Halep aproape că este nevoită să o elimine pe Victoria Azarenka, în sferturi, pentru ca mai apoi, în cazul că și Kvitova trece mai departe, să o poată opri în semifinale. Pentru româncă nu este o opțiune să se bazeze pe o eliminare a Kvitovei în finală, de către Serena Williams. În primul rând, liderul WTA va juca împotriva surorii sale în sferturi și rămâne de văzut cum va decurge acest duel, iar în al doilea rând, Kvitova a reputat prima sa victorie împotriva Serenei chiar la ultimul lor duel, semifinale Madrid 2015.

Clasament WTA în timp real (înaintea semifinalelor US Open): Serena Williams – 11.151 p (max 12.721 – câștigătoare US Open); Simona Halep – 6.430 (max 8.000); Maria Șarapova – 5.795 (retrasă); Petra Kvitova – 5.295 (max – 6.865).

Citește și Halep, înaintea duelului cu Azarenka: “Sper să mă recuperez. Mă aștept la un meci foarte greu”

 

 

Cele mai citite

Se desumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă