11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVictor Hănescu, dezvăluiri despre mafia pariurilor

Victor Hănescu, dezvăluiri despre mafia pariurilor

Jucătorul român de tenis Victor Hănescu a dezvăluit că, la începutul carierei, i s-a oferit o sumă de bani pentru a trânti o partidă din circuitul mondial. Potrivitlui Hănescu, citat de ziare.com, mafia pariurilor i-a oferit o sumă între 10 și 20 de mii de dolari pentru a truca o partidă. 
  
 “La vremea aceea mi s-au oferit 10.000-20.000 de dolari că să renunț la un meci. Au mai fost evenimente mai demult, la începutul carierei. De atunci nu am mai fost contactat”, a dezvăluit Hănescu pentru Dolce Sport. 
  
 “Am mai auzit că se întâmplă destul de des uneori pe circuit să apară astfel de personaje care propun diferite sume. Și chiar am văzut un interviu recent. Cei de la BBC au anunțat că mulți jucători din top 50 ar fi suspecți de astfel de blaturi”, a mai spus Hănescu. 
  
Subiectul blaturilor din tenis a fost reluat în luna ianuarie a acestui an, după ce o anchetă jurnalistică a postului de televiziune britanic BBC în colaborare cu BuzzFeed a relevat faptul că mai mulți jucători de top sunt suspectați că au trucat partide în ultimul deceniu. 
  
Conform sursei citate, Uniunea de Integritate din Tenis (UIT), forul care trebuie să asigure integritgatea tenisului, a primit informații că 16 jucători din top 50 ar fi trucat partide, însă a ales să mușamalizeze totul. Printre aceștia se află și câștigători de Grand Șlam, cărora li s-a permis să joace în continuare, în pofida suspiciunilor. 
  
 Investigația a început în 2007, după un meci dintre Nikolay Davydenko și Mratin Vassallo Arguello. Cei doi jucători au fost găsiți nevinovați, însă anchetă a continuat, iar o echipă a UIT a descoperit o întreagă rețea, de pe urmă cărora avea de câștigat mafia pariurilor din Rusia, nordul Italiei și Sicilia. 
  
Echipă de anchetatori a recomandat, în 2008, investigarea a 28 de jucători de tenis, însă UIT nu a făcut nimic. Pe parcursul anilor următori au existat numeroase sesizări către acest for, dar din nou, nu s-a luat nicio măsură. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă