19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVictorie de senzație reușită de românca Patricia Țig la Miami (WTA)

Victorie de senzație reușită de românca Patricia Țig la Miami (WTA)

Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Țig a reușit o calificare spectaculoasă în runda a treia a turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, vineri, după ce a învins-o pe Kristina Mladenovic (Franța), cap de serie numărul 22, cu 7-6 (4), 6-2.

Țig (22 ani, 95 WTA), venită din calificări, s-a impus după exact două ore de joc în fața unei adversare net superioare în ierarhia mondială, Mladenovic (23 ani) ocupând locul 18. Franțuzoaica o învinsese pe Simona Halep cu 6-3, 6-3, în turul al treilea la Indian Wells.

În primul set, Mladenovic a condus cu 1-0 și 2-1, iar apoi s-a desprins la 4-2. Franțuzoaica a avut apoi 5-3, dar românca a revenit și a reușit să egaleze (5-5), iar apoi s-a ajuns în tie-break, unde Țig s-a impus cu 7-4, transmite Agerpres.

În setul al doilea, Țig a dominat jocul, a condus cu 1-0 și 2-1, iar apoi a făcut un break, mărindu-și avansul la 3-1. Ghemul al cincilea a avut o importanță foarte mare în economia jocului, durând mai bine de zece minute, perioadă în care Țig a salvat nu mai puțin de șase mingi de break. În cele din urmă, jucătoarea gălățeană a reușit să își facă serviciul și s-a desprins la 4-1. Mladenovic s-a apropiat la 4-2, dar Țig a arătat că este în formă și a făcut 5-2. Românca a ratat o minge de meci pe serviciul Kristinei Mladenovic, apoi și-a creat-o pe a doua, dar meciul a fost întrerupt din cauza picăturilor de ploaie. Jocul s-a reluat după două minute, însă Mladenovic a făcut dublă greșeală și meciul s-a încheiat cu victoria splendidă a româncei.

Mladenovic câștigase primul său meci cu Țig, în 2015, în primul tur la Wuhan, cu 6-1, 6-4.

Patricia Țig, aflat în cel mai bun moment al carierei sale, și-a asigurat un cec de 41.350 dolari și 95 de puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta pe învingătoarea dintre americanca Venus Williams, numărul pe lista capilor de serie, și brazilianca Beatriz Haddad Maia.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă