13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Roma 2015: Cum arată terenurile de la Foro Italico, unde joacă...

VIDEO. Roma 2015: Cum arată terenurile de la Foro Italico, unde joacă Halep, Williams, sau Șarapova

Foro Italico este inima sportului italian, un complex cu o îndelungată tradiție, acolo unde anual au loc turneele ATP Masters 1000 și WTA Premier 5. Condițiile în care evoluează sportivii sunt printre cele mai moderne din Europa.

Foro Italico este un complex gigant în care, alături de Stadio Olimpico, celebru pentru meciurile de fotbal, sunt găzduite diferite sporturi, printre care și tenisul. Centrul de tenis este de asemenea unul vast și cuprinde: Campo Centrale (10.500 locuri), Grandstand Arena (5.000 locuri), Nicola Pietrangeli Stadium (3.720), 11 terenuri auxiliare (capacitate totală de 6000 locuri).

Vezi în imaginile de mai sus planul modernului complex de tenis de la Foro Italico

Campo Centrale, principala arenă, a costat circa 30 milioane euro și a fost inaugurată în 2010. Este printre cele mai moderne și mai mari arene ale tenisului din Europa. 

Citește și Roma 2015: Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2. Primul duel între cele două

Simona Halep, cap de serie 2, Irina Begu (31 WTA) și Alexandra Dulgheru (72 WTA) vor evolua în cadrul turneului Premier 5, la simplu, în timp ce Horia Tecău și Florin Mergea vor juca la dublu, în ATP Masters Series 1000. Doar unii dintre ei, cei care vor reuși să ajungă în fazele superioare ale turneelor, vor evolua pe arena centrală.

Spre comparație, terenul central de la Arenele BNR, din București, unde se defășoară turneele ATP 250/WTA International, are o capacitate de doar 5.000 locuri. 

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Inteligența artificială, limitată în alegerile din România. Tot prostia naturală va dicta rezultatele

IlustrațieȘ Marian Avramescu Mulți politicieni și analiști sunt îngrijorați de modul în care inteligența artificială s-ar putea implica în campaniile electorale din acest an,...
Ultima oră
Pe aceeași temă