12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Tenis Beijing: Muguruza a cucerit turneul Premier Mandatory. Vezi loviturile meciului

VIDEO. Tenis Beijing: Muguruza a cucerit turneul Premier Mandatory. Vezi loviturile meciului

Garbine Muguruza a câștigat turneul Premier Mandatory de la Beijing, cel mai mare titlu din cariera sa. Jucătoarea de 22 de ani, care va urca pelocul 4 mondial, a învins-o, în ultimul act pe elvețianca Timea Bacsinszky, care de asemenea a făcut cel mai bun turneu din carieră.

Muguruza s-a impus cu scorul de 7-5, 6-4, în fața Timeei Bacsinszky, după ce iberica a fost nevoită să revină în ambele seturi. Cea mai spectaculoasă revenire a reușit-o în prima rundă, când era condusă cu 5-2 și a reușit să câștige 5 game-uri consecutive.

Jucătoarea din Spania a cunoscut o creștere foarte mare de formă în ultima parte a acestui sezon. Ea a mai jucat de asemenea finala turneului de la Wuhan, acolo unde a abandonat în finala cu Venus Williams, 14 WTA. Muguruza va urca pe cea mai bună poziție din cariera sa, locul 4 WTA, începând de luni și se va afla la un singur punct de locul 3, ocupat de Maria Șarapova.

Citește și Clasament WTA: Muguruza amenință topul mondial. Câte puncte avans are Simona Halep

“Vreau să o felicit pe Timea, TOP 10 e o mare realizare. Pentru mine este incredibil că am reușit să vin aici și să câștig titlul, după ce am pierdut în finla Wuhan săptămâna trecută. Abia aștept să revin anul viitor”, a spus Muguruza.

Bacsinszky, care va intra în top 10 mondial de luni, i-a mulțumit antrenorului său, Dimitri, mai ales că elvețianca, în vârstă de 26 ani, a fost la un pas să se retragă cu doar doi ani în urmă.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă