13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO Record în tenis, stabilit de doi puști: Punct, jucat timp de...

VIDEO Record în tenis, stabilit de doi puști: Punct, jucat timp de o oră jumătate

Doi puști din Franța au stabilit un nou record pentru cel mai lung punct jucat în tenis, în cadrul unui turneu destinat juniorilor. Evenimentul, care a avut loc la Coutances ar putea fi introdus în Cartea Recordurilor.

Alexandre Richter şi Alexis Badard au jucat cel mai lung punct din istoria tenisului, timp de o oră și 31 de minute, cu 5 minute mai mult față de vechiul record, stabilit în 2010 la Marne-La-Vallée, tot în Franța. Cei doi s-au întâlnit în șaisprezecimi la categoria de vârstă 13-14 ani, conform ouest-france.fr.

Punctul record s-a jucat în primul set, la începutul celui de-al doilea game. Este greu de imaginat cum au rezistat cei doi tineri timp de o oră și jumătate pe teren, schimbând mingi în continuu și fără ca măcar să fie jucători profesioniști.

Președintele clubului care a organizat turneul spune că, mai mult de atât, cei doi nici măcar nu s-au înțeles între ei pentru a doborâ recordul. "Ceea ce este cu adevărat interesant este că ei nu s-au înţeles înainte să bată recordul. Au jucat pur şi simplu să câştige punctul", a declarat Jean-Claude Frican.

Turneul de tenis de la Coutances, destinat juniorilor, cu siguranță va deveni foarte cunoscut, cel puțin în regiune, iar imaginea clubului francez va avea de câștigat, astfel că doborârea recordului de către cei doi juniori s-ar putea ca în cele din urmă să nu fi fost întâmplătoare. În plus o fracțiune din jocul celor doi copii (video de mai jos) arată mai de grabă un schimb de mingi în care niciunul dintre cei doi nu pune presiune și nu dă semne că vrea să câștige punctul.

Punctul a fost câștigat de Alexis, însă jocul i-a revenit lui Alexandre, care s-a impus cu scorul de 6-1, 6-3.

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă