13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO și ANALIZĂ. Simona Halep, atacă locul 4 WTA și este deja...

VIDEO și ANALIZĂ. Simona Halep, atacă locul 4 WTA și este deja calificată la Turneul Campioanelor

După o accidentare care a impiedicat-o sa joace aproximativ două săptămâni de zile Simona Halep, parcurge o perioadă excelentă iar un răspuns la jocul foarte pun făcut de Halep ar putea fi și ca americanca Serena Williams nu mai este numarul unu mondial.

Simona are în aceste zile un pacurs foarte bun în cadrul turneului internațional de la Wuhan din circuitul Mandatory. Halep a obținut o dată cu eliminarea Yarislavei Shvedova și accesul la Turneul Campioanelor. 

După victoria la Yaroslava Shvedova de la Wuhan, Halep și-a aflat adversara pentru biletul care o propulsa în faza semifinalelor în premieră la Wuhan.

Cu o evoluție entuziamantă, agresivitate și determinare, Halep nu i-a lăsat adversarei americanca Madison Keys nicio șansă în meciul din sferturi. Halep s-a impus în două seturi cu 6-4, 6-2.

Simona e sigură de prezenţa la Singapore, iar eleva lui Darren Cahill poate atinge un alt obiectiv important cu încă trei victorii la Wuhan.

Halep urcă în mod cert pe locul 4 WTA dacă cucereşte trofeul: un triumf la turneul de categorie Premier 5 o propulsează pe Simona în faţa Garbinei Muguruza, sportivă aflată pe locul 3 în această perioadă.

Muguruza a fost deja depăşită de Agnieska Radwanska (4 WTA), poloneza reuşind saltul în clasamentul mondial prin calificarea în optimi.

Spaniola Muguruza a rămas cu 5.246 de puncte după ce a fost eliminată de Jelena Jankovic în turul secund (6-4, 7-6), iar Simona ar acumula 5.537 de puncte dacă ar câştigă finala de la Wuhan.

Simona Halep mai avea nevoie de o singură victorie la Wuhan (China) pentru a obţine biletul pentru al treilea an consecutiv la Turneul Campioanelor.

Jucătoarea în vârstă de 25 de ani se afla pe locul 3 în clasamentul "Race to Singapore", iar o calificare în semifinale i-ar fi asigurat prezenţa la ultima competiţie importantă a sezonului. 

Pentru a-şi îndeplini visul, Simona trebuia să treacă de Madison Keys (SUA, 9 WTA), sportivă pe care a mai învins-o de trei ori în circuit, ultima dată în finala de la Montreal 2016 (scor 7-6, 6-3). Constănțeanca și-a îndeplinit unul din obiective și ste calificată în semifinale la Wuhan. dar va fi prezentă și la Tutneul Campioanelor.

Până în acest moment, doar două tenismene s-au calificat matematic la Turneul Campioanelor: Angelique Kerber (Germania, 1 WTA) şi Serena WIlliams (SUA, 2 WTA).

Ce a spus Simona Halep după accesul în semifinale la Wuhan:

"Ştiam că va fi un adversar foarte puternic, dar am jucat foarte bine azi, am returnat bine. M-am bucurat de timpul petrecut pe teren şi le mulţumesc celor prezenţi. Sunt foarte fericită că m-am calificat la Turneul Campioanelor.

E un lucru fantastic că m-am calificat 3 ani la rând la Turneul Campioanelor. Sper ca anul acesta să fie mai bine ca anul trecut. Sper să fiu bucuroasă şi să mă simt bine", a declarat Simona Halep, la finalul partidei cu Madison Keys.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă