12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO.Tragedii aviatice care au zguduit lumea sportului

VIDEO.Tragedii aviatice care au zguduit lumea sportului

Tragicul eveniment de miercuri, 7 septembrie, în care un avion la bordul căruia se afla echipa rusă de hochei pe gheaţă Lokomotiv Iaroslavl, s-a prăbuşit, nu a fost singurul de acest gen.

 

4 mai 1949: 31 de persoane, dintre care 18 fotbalişti, au murit în urma prăbuşirii avionului care îi aducea pe jucătorii echipei AC Torino de la Lisabona. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, avionul s-a prăbuşit într-o localitate aflată în apropiere de Torino. Aeronava trebuia să se îndrepte spre Milano, dar – din motive necunoscute – pilotul a hotărât să aterizeze la Torino.

După această tragedie, AC Torino a disputat ultimele 4 etape ale campionatului cu formaţia de rezerve, reuşind să câştige cel de-al şaselea titlu de campioană a Italiei.

 

6 februarie 1958: Zi neagră în lumea fotbalului mondial. A fost ziua în care Manchester United, campioana Angliei, a fost decimată de un groaznic accident aviatic. Avionul companiei “British European Airways”, care transporta de la Belgrad campioana Angliei, s-a prăbuşit pe aeroportul din Munchen, unde făcuse o escală.

Aeronava s-a prăbuşit la a treia încercare de a decola. În urma anchetei, s-a stabilit că accidentul s-a datorat stratului de zăpadă şi de gheaţă de pe aripile avionului. Din cei 44 de pasageri, 21 au murit pe loc printre care Byrne, Taylor, Collman sau Bent,  fotbalişti legendari ai clubului din Mancester în acea perioadă. Bobby Charlton, unul dintre cei mai de succes jucători englezi din istorie şi managerul Matt Busby au supravieţuit acestui tragic eveniment.

 

15 februarie 1961: În urmă cu 50 de ani, echipa americană de patinaj artistic, care era în drum spre Campionatele Mondiale de la Bruxelles, s-a prăbuşit pe un câmp în apropierea capitalei Belgiei. Toţi cei 18 patinatori şi-au pierdut viaţa.


27 aprilie 1993: Naţionala de fotbal a Zambiei a fost victima unei alte tragedii. Un incendiu izbucnit la unul dintre motoare a provocat prăbuşirea în mare a aeronavei în care se aflau cei mai buni jucători din Zambia. Singurul supravieţuitor a fost căpitanul Kalusha Bwalya, jucător care evolua la PSV Eindhoven.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă