14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVitezomanele din WTA: Ce jucătoare au depășit 200 km/h. Recordul Serenei Williams

Vitezomanele din WTA: Ce jucătoare au depășit 200 km/h. Recordul Serenei Williams

Serviciul este deseori în tenis principala armă a sportivilor, de multe ori rapiditatea însemnând o șansă în plus. Serena Williams conduce în 2015 la capitolul viteză la serviciu, ea reușind un record de 206 km/h.

Williams a trimis în terenul advers cea mai rapidă minge din tenisul feminin din acest. Se întâmpla la Indian Wells, iar de atunci nimeni nu a mai depășit-o pe americancă. La acel turneu, liderul WTA trebuia să joace cu Simona Halep, în semifinale, însă a abandonat pe motive medicale. Românca urma să câștige turneul Premier Mandatory.

Al doilea cel mai rapid serviciu din 2015 a fost al unei jucătoare din afara topurilor mondiale, cehoaica Denisa Allertova, locul 77 WTA, care, la Australian Open, a trimis mingea cu 201 km/h în terenul advers.

Sabine Lisicki, 19 WTA, cunoscută pentru serviciul său puternic, a atins 199,6 km/h, cu toate că nu acesta este cel mai rapid serviciu din cariera sa. Lisicki deține recordul absolut, de 210,8 kilometri pe oră, la turneul de la Stanford (2014).

Cu toate că statistica este realizată începând cu anul 1989, toate cele 10, cele mai rapide servicii, au fost înregistrate după 2007, lucru care arată accentul din ce în ce mai mare pe care jucătoarele îl pun pe serviciu și mai ales pe forța loviturilor.

Cele mai puternice servicii au fost însă realizate în tenisul masculin, unde australianul Samuel Groth deține recordul de 263,4 de kilometri pe oră (Busan Open Challenger 2012).

Citește și WTA Rising Star: Au uluit lumea tenisului în luna mai. Cum a ratat topul Andreea Mitu

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă