15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialWim Fissette: "Halep are nevoie de români în echipa sa." Din culisele...

Wim Fissette: “Halep are nevoie de români în echipa sa.” Din culisele colaborării celor doi

Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep, numărul 3 mondial, dezvăluie care au fost motivele încetării colaborării dintre cei doi. Belgianul consideră că pentru Halep este important ca în echipa ei să aibă români, deoarece colaborează mai ușor.

"Simona  a luat această decizie pentru că se simte mai în largul ei cu o echipă formată numai din români", a declarat belgianul, conform tennisnow.comBelgianul spune că nu au discutat niciodată despre foștii antrenori ai româncei, însă crede că el a adus un element de noutate în cariera jucătoarei.

"A fost o experiență complet nouă, având în vedere că Halep a lucrat numai cu români în trecut. Cu siguranță nu a fost întotdeauna o colaborare ușoară în relația jucător – antrenor. Îți petreci foarte mult timp alături de jucător și important este ca relația cu acesta să fie una bună și în afara terenului. Spre exemplu este mult mai simplu când poți vorbi tot timpul în propria ta limbă."

Wim Fissette a dezvăluit faptul că Simona Halep avea mari probleme în a-și controla emoțiile pe terenul de tenis, capitol pe care românca a vrut să-l îmbunătățească încă de la începutul colaborării dintre cei doi. "Obiectivul meu a fost să o transform într-o jucătoare mai bună, dar mai ales să o facă să joace cel mai bun tenis al său în cele mai importante momente ale turneelor", a declarat Fissette.

Belgianul spune că Halep se plictisește foarte ușor și de asta are nevoie tot timpul de oameni, în jurul ei, care să îți petreacă timpul cu ea. "Are nevoie de multă variație tot timpul. De asta au și fost acolo, la fiecare turneu, ca să-și petreacă timpul alături de ea, membrii familiei sale. În unele săptămâni era mama ei, în alte săptămâni tatăl, uneori fratele ei, alți prieteni de familie… astfel că nu se putea plictisi. Îi place să aibă oameni în jurul ei și are nevoie de acest lucru. Cred că îi va fi dificil să lucreze cu un antrenor mai mult de un an de zile deoarece are nevoie de variație, moduri diferite de a gândi, de a lucru…"

Antrenorul belgian declară că nu a resimțit niciun fel de frustrări după încheierea colaborării cu Halep. El spune că de regulă, ca antrenor, ți se propune un contract de la 6 la 12 luni. 

Fissette vrea să revină în circuit după ce va petrece o perioadă alături de familie și are câteva jucătoare preferate, alături de care ar lucra. "Sunt câțiva jucători cu care mi-ar face plăcere să lucrez și sper să primesc o ofertă bună de la ei. Când sunt acasă (n.r. în Belgia) antrenez la o academie din apropiere. Avem muți tineri talentați la categoria Under 12, inclusiv trei campioni ai Belgiei și îmi place foarte mult să lucrez cu ei."

Fissette mai spune că este o perioadă spectaculoasă în tenisul feminin, având în vedere că se ridică multe jucătoare din noul val, printre care le-a enumerat pe: Simona Halep, Eugenie Bouchard sau Garbine Muguruza. Pariul său pentru 2015 este că Muguruza, pe care o apreciază foarte mult, va intra în top 10 și va ajunge cât mai sus.

Simona Halep și Wim Fissette au colaborat pe tot parcursul anului 2014, perioadă în care românca a câștigat două turnee (Doha și București), dar a obținut și cele mai importante performanțe din carieră, precum finală la Roland Garros sau semifinală la Wimbeldon. Actualul antrenor al Simonei Halep este Victor Ioniță, care a colaborat până în această toamnă cu Sorana Cîrstea.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă