7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialWimbledon: Begu, față în față cu Șarapova. Forța care poate dărâma zidul...

Wimbledon: Begu, față în față cu Șarapova. Forța care poate dărâma zidul rusesc

Turneul de la Wimbledon și-a schimbat pe parcurs favoritele în ce privește reprezentantele României. Dacă Simona Halep era portdrapelul înaintea turneului, locul său a fost luat de Irina Begu încă de după prima rundă.

Irina Begu, cap de serie 29, va avea parte, vineri, de meciul carierei, în turul al treilea la Wimbledon, acolo unde se va duela cu sperietoarea de românce, Maria Șarapova, a patra favorită. Meciul este unul crucial, atât pentru palmares, cât și pentru clasament, iar Irina va resimți o presiune uriașă, mai ales că toată atenția românilor se va îndrepta către ea, după ce Simona Halep a dezamăgit din nou.

Citește și Wimbledon: Irina Begu, eliminată de Șarapova, în ciuda unui meci foarte bun al româncei

Irina Begu a trecut în runda a treia a grand slam-ului londonez, după ce a eliminat-o pe Lesia Țurenko, 68 WTA, cu scorul de 7-5, 6-7 (4), 7-5. Maria Șarapova, cap de serie numărul 4, a eliminat-o pe olandeza Richel Hogenkamp, 123 WTA, cu scorul de 6-3, 6-1, după o oră și cinci minute de joc.

David versus Goliat, o altfel de analiză

Irina Begu și Maria Șarapova s-au mai întâlnit o singură dată în circuit, la Madrid (2012), când rusoaica se impunea categoric, scor 6-0, 6-3. Orice statistici, palmaresul, chiar și nivelul la care evoluează, o dau pe Șarapova învingătoare clară, în timp ce Begu pare doar un alt „David” în fața lui „Goliat”. Iar această sintagmă probabil că exclude un singur capitol, tocmai înălțimea, Begu având 1.81 m, în timp ce Șarapova este cu doar 7 cm mai înaltă.

Citește și Wimbledon: Niculescu a răzbunat-o pe Halep. A făcut instrucție cu Cepelova!

Rusoaica nu este nimeni altă decât poate singura jucătoare de top neînvinsă încă de vreo româncă. Halep i-a pus probleme mari în două finale, la Madrid și Roland Garros, iar Alexandra Dulgheru este de asemenea un alt nume, surpriză, care i-a dat bătăi de cap acesteia. Însă o victorie de această dată ar cântări pentru Irina cât un titlu câștigat în circuit, mai ales după ce Halep s-a chinuit de 5 ori să o doboare, fără succes.

Irina Begu, eroina României din meciul de Fed Cup de la Galați, va avea o misiune care la primă vedere pare imposibilă, însă ambiția și determinarea au arătat de mai multe ori în circuitul WTA că pot produce surprize.

De altfel Șarapova a mai cedat anul acesta în fața unor jucătoare de nivelul Irinei, sau chiar mai slabe, cum ar fi: Svetlana Kuzneșova (29 WTA) – semifinale Madrid, Daria Gavrilova (97 WTA) – turul 2 la Miami și Caroline Garcia (30 WTA) – semifinale Acapulco.

Astfel că partida dintre cele două se anunță un duel interesant, între o jucătoare foarte ambițioasă, gata oricând de sacrificii (Begu) și o sportivă cu o încredere de nezdruncinat (Șarapova).

Duelul dintre Begu și Șarapova va avea loc vineri, cel mai probabil după ora 17.00, după cum România liberă a anunțat deja. Conform regulamentului jucătoarele care au evoluat miercuri în turul al doilea, respectiv Begu și Șarapova, joacă vineri în turul următor, după o zi de pauză. Turul al treilea se închieie sâmbătă.

 

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...
Ultima oră
Pe aceeași temă