12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialWimbledon: Româncele debutează în primul tur. Programul zilei de luni

Wimbledon: Româncele debutează în primul tur. Programul zilei de luni

Turneul de grand slam de la Wimbledon debutează luni cu primele meciuri de pe tabloul principal. Trei reprezentanți ai României, dar și Edina Gallovits, care joacă pentru SUA, încep competiția din prima zi a turneului.

Irina Begu (cap de serie numărul 29) o întâlnește, în prima rundă, pe rusoaica Daria Gavrilova (39 WTA), care evoluează pentru Australia. Cele două se întâlnesc pe arena numărul 6 în ultima partidă a zilei, după ora 19.30 (ora României).

Citește și Lovitură la Wimbledon: Serena Williams, scoasă de pe arena centrală de Maria Șarapova

A doua româncă, intrată în competiție luni, este Alexandra Dulgheru (60 WTA), care o va avea cea mai dificilă misiune dintre toate româncele care joacă la Wimbledon. Ea o va întâlni pe franțuzoaica Kristina Mladenovic (38 WTA), o jucătoare bună de simplu, dar mai ales o specialistă la dublu. Ele se vor duela pe terenul numărul 5, după ora 15.00.

Luni, debutează la Wimbledon și unul dintre cei doi români din turneul de dublu masculin, Florin Mergea, care face pereche cu Rohan Bopana. Perechea Mergea/Bopana, cap de serie 9, va întâlni cuplul Tim Smyczek (SUA)/Jiri Vesely (Cehia).

O altă româncă, dar care evoluează pentru SUA, Edina Gallovits-Hall (301 WTA), o întâlnește pe Urszula Radwanska (107 WTA), sora mult mai celebrei Agnieszka Radwanska.

Citește și Wimbledon 2015: Analiza traseului Simonei Halep. Ce șanse are și pe cine poate întâlni românca

Celelalte românce care vor evoluea zilele următoare, la Wimbledon, sunt Simona Halep (cap de serie numărul 3), Monica Niculescu (48 WTA) și Andreea Mitu (71 WTA).

Turneul de la Wimbledon, al treilea grand slam al anului, este dotat cu premii totale în valoare de 26,75 milioane lire sterline (circa 37,5 milioane euro, la cursul zilei), din care 1,88 milioane lire (2,64 milioane euro) îi revin câștigătorului.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă