10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial120 de mașini scumpe vor fi expuse în Piața Constituției, la finalul...

120 de mașini scumpe vor fi expuse în Piața Constituției, la finalul raliului Gumball

Peste 120 de super maşini, care au participat la raliul Gumball 3000, vor putea fi admirate sâmbătă în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, informează Agerpres.

Printre participanţii la raliu se numără şi o serie de vedete internaţionale precum DJ Afrojack, rapper-ul Eve, starurile hip hop Bun B şi The Alchemist, actorul David Hasselhoff, precum şi şoferii de curse de Formula 1 David Coulthard şi Jean Alesi, anunţă Seven Media, care asigură partea de comunicare a evenimentului. 

Organizatorii au informat că vineri seara o parte dintre maşini au trecut linia de sosire, în Bucureşti aflându-se DJ Afrojack, Jean Alesi, Bun B şi Eve. 

Startul raliului s-a dat la Dublin pe 30 aprilie, iar participanţii au parcurs 11 ţări din Europa, traseul având o lungime totală de 3.000 de mile. Fiecare oraş participant a găzduit o expoziţie de maşini ilustrând “istoria automobilului”, unde au fost prezentate: maşini clasice, de epocă, dar şi moderne (Pagani, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Jaguar, Bentley şi Rolls Royce), precum şi autoturisme cu un concept futurist. 

O astfel de expoziţie va avea loc şi la Bucureşti, sâmbătă, între orele 10,00 – 16,00, în Piaţa Constituţiei, urmând ca în intervalul orar 16,00 – 18,00 să se desfăşoare parada maşinilor şi vedetelor. 

Fundaţia Gumball 3000 a găzduit licitaţii de caritate pe tot parcursul evenimentului, pentru sprijinirea proiectelor care să îmbunătăţească educaţia şi infrastructura în comunităţile sărace din întreaga lume. 

Gumball 3000 a fost lansat în 1999 de către antreprenorul britanic Maximillion Cooper. Totul a început când Maximillion şi-a invitat prietenii celebri într-un traseu prin Europa, printre participanţi numărându-se: Kate Moss, Jamiroquai, Kylie Minogue şi Johnny Knoxville. 

În următorii zece ani, evenimentul a luat amploare, pe lista celor care participă la raliu figurând nume precum: David Hasselhoff, Snoop Dogg, Eve, Travis Barker, Xzibit, Adrien Brody, Tyson Beckford, David Guetta, Tony Hawk şi Dennis Rodman.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă