21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAccident Tesla Model S

Accident Tesla Model S

Faptul că sistemele de conducere semi-autonomă nu au ajuns încă la maturitate și necesită în continua­re perfecționare, e un lucru evident.

Azi însă a apărut un filmuleț care confirmă din plin acest fapt: accident Tesla, scrie revista Autoexpert. În rolul principal – Tesla Model S și ale sale sisteme Traffic-Aware Cruise Control (TACC) și Active Cruise Control. Ambele active. Așa cum notează site-ul motor1, clipul cu accidentul nu mai este disponibil pe internet (nu ne întrebăm de ce), dar cineva a fost suficient de inspirat încât să facă un GIF cu momentul impactului.

În filmul original, șoferul explică faptul că cele două sisteme erau pornite și că au ratat complet intervenția. În loc să frâneze sau să schimbe banda pentru a evita impactul, acestea au accelerat, menținând traiectoria neschimbată. În final, alarmat de viteza în creștere și de impactul iminent, șoferul a intervenit, frânând violent. Deși impactul nu a fost evitat, măcar violența lui a fost scăzută.

În comentariile de pe site, pose­sorii de mașini dotate cu sisteme asemănătoare sunt împăr­țiți: fie confirmă lipsa lor de reacție în cazul apropierii de mașini staționare, fie dimpotrivă, o infirmă.

Acest fapt este o dovadă clară a lipsei de maturitate a sistemelor. Nu, nu sunt împotriva lor și am spus-o de fiecare dată. Dimpotrivă, sunt sigur că sunt capabile să evite accidente „ca și făcute“. Doar că nu strică să le supraveghem atunci când sunt activate.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă