13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAngajații uzinelor Dacia vor avea salarii mai mari. S-a ajuns la o...

Angajații uzinelor Dacia vor avea salarii mai mari. S-a ajuns la o înțelegere cu administrația

Negocierile de la uzinele Dacia, dintre conducere și angajați, s-au încheiat, marți, după ce s-a ajuns la un consens privind creșterea salariilor și a primelor.

"Marți, 20 ianuarie 2015, a avut loc ultima ședință de negocieri între Administrație și Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD), în care părțile au convenit următoarele:

1. Creșteri salariale: ianuarie – 150 lei (operatori, funcționari), 100 lei (TESA primul nivel de management); aprilie – 1,9% (TESA primul nivel de management), 3% (TESA middle management).

2. Prima de rezultat pentru 2014, în valoare de 1410 lei, va fi plătită în mai 2015. În plus, valoarea tichetelor cadou (pentru 8 martie și Crăciun) se modifică la 70 de lei", se arată într-un comunicat al constructorului auto.

Angajații au fost la un pas de a declanșa greva generală, la începutul acestei sătpămâni, după ce, luni, nu ajunseseră încă la o înțelegere cu administrația. În cadrul negocierilor, angajații cereau, săptămâna trecută, creșteri generale de 400 lei, în timp ce conducerea era dispusă să ofere doar 90 lei. De asemenea erau cerute prime de 2300 lei, cu 65% mai mari față de cele obținute anul trecut.

Anul trecut, Dacia a vândut la nivel global, în special în UE, peste 500.000 unități.

 

 

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...
Ultima oră
Pe aceeași temă