6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAplicație GPS gratuită pentru șoferii din Europa

Aplicație GPS gratuită pentru șoferii din Europa

Aplicația oferă șoferilor europeni informații despre trafic pe toate autostrăzile, șoselele și drumurile din Uniunea Europeană. Aceasta oferă în timp real informații legate de ambuteiajele din trafic, de zonele în care sunt aplicate restricții de viteză dar și detalii privind legislația rutieră din țara respectivă. Aplicaţia “Cǎlǎtorind în strǎinǎtate” este disponibilǎ atât pentru sistemul de operare iOS, cât şi pentru utilizatorii de Android sau Windows şi este diponibilă în 22 de limbi europene, arată site-ul einvest.ro

Pe lângǎ informațiile legate de siguranța rutierǎ în țǎrile membre Uniunii Europene, aplicația mai are şi joculețe de memorie sau chestionare rutiere pentru ca pasagerii sǎ nu se plictiseascǎ în timpul cǎlǎtoriei cu maşina. Cu ajutorul aplicației un șofer european aflat într-o altă țară poate afla ușor care este alcoolemia admisă de legislație, care sunt amenzile pentru depășirea vitezei sau alte restricții impuse de legislația locală.

„Vacanța de vară este perioada cea mai aglomerată pe șoselele europene. Este atât de ușor să mergem cu mașina în străinătate, dar mulți nu își dau seama că regulile și indicatoarele rutiere diferă pe teritoriul UE. Aplicația  furnizează informații practice și ușor de utilizat care să contribuie la reducerea pe cât posibil a acestui risc”, a explicat un oficial european.

În ultimii ani, numǎrul deceselor din cauza accidentelor rutiere în UE a scǎzut simțitor, cu 43% între anii 2001-2010 şi cu 17% între anii 2010-2013.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă