9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAuto electrice chinezeşti în Bulgaria

Auto electrice chinezeşti în Bulgaria

Constructorul auto chinez JAC Motors analizează oportunitatea de a demara producţia de automobile electrice în Bulgaria, a anunţat miercuri Ministerul bulgar al Economiei, transmite Reuters.

„JAC Motors consideră Bulgaria ca o poartă de intrare pe pieţele europene pentru automobilele electrice şi autobuzele pe care le produce“, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului bulgar al Economiei. În cursul unei întâlniri cu o serie de oficiali bulgari, reprezentanţii JAC Motors au declarat că pe viitor firma chineză ar putea lua în considerare şi construcţia unei uzine de asamblare în Bulgaria care va utiliza componente produse local.

La rândul său, ministrul adjunct al Economiei din Bulgaria, Lyuben Petrov, i-a informat pe oficialii JAC Motors că Bulgaria are o tradiţie în producţia de automobile electrice şi motostivuitoare, iar la începutul lui 2016 a fost înfiinţat un cluster în industria auto, o dovadă a numărului semnificativ de companii şi angajaţi din acest sector. Amplasarea Bulgariei în sud-estul Europei, între Turcia şi Grecia, precum şi taxele mici şi costurile reduse cu mâna de lucru au ajutat la atragerea de investiţii în producţia de componente auto.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă