10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAutomechanika 2014: industria auto prezintă la Frankfurt Mobilitatea Viitorului

Automechanika 2014: industria auto prezintă la Frankfurt Mobilitatea Viitorului

Automechanika este cel mai important eveniment pentru furnizorii industriei auto: 4.600 de expozanți și 148.000 de vizitatori se reunesc din doi în doi ani la Frankfurt, la jumătatea lunii septembrie, pentru a avea acces la cele mai noi informații și prezentări din domeniile: piese, componente și subansambluri, sisteme electronice, telematică, reparații și întreținere, accesorii și tuning, service, spălătorii și alimentare cu carburanți, IT și Management.

Participarea românească este una pe măsură: 21 de companii se vor prezenta la Automechanika 2014, în perioada 16 – 20 septembrie, pentru a beneficia de cea mai bună platformă de promovare a exporturilor către piețe de pe 5 continente. Creșterea exporturilor și găsirea de noi parteneri de afaceri, îmbunătățirea imaginii și consolidarea poziției pe piață sunt cele mai importante beneficii ale companiilor care participă la târgurile internaționale organizate de Messe Frankfurt.

Participanții Automechanika vor beneficia de un program foarte dens de manifestări conexe, cu zile dedicate vizitatorilor din anumite branșe, în care sunt concentrate evenimentele de interes pentru aceștia (de ex. Zilele Atelierelor – 19 și 20 septembrie) și altele grupate pe tematici de strictă actualitate – Tomorrow`s Mobility, Connected Car, Truck Competence. Pentru a facilita buna pregătire a vizitei și orientarea rapidă la fața locului Messe Frankfurt pune la dispoziție aplicația gratuită pentru dispozitive mobile și, în portalul automechanika.messefrankfurt.com, funcțiunea de configurare individualizată de liste cu expozați, ce pot fi ulterior descărcate în diverse formate.

În afară de evenimentele ce îmbină demonstrațiile de performanțe tehnice cu amuzamentul – cursele de camioane, concursul „Reinventăm roata“ –  va avea loc decernarea premiilor pentru inovație (Innovation Award), distincție acordată soluțiilor ce întrunesc cele mai mari punctaje la cinci criterii de evaluare: inovație și calitate, funcționalitate și eficiență economică, relevanță, siguranță, contribuție la protecția mediului, conservarea resurselor și sustenabilitate. Printre câștigătorii din 2012 se numără: NTN-SNR Roulments, Delphi France SAS, Steelmate Co., Volkswagen AG, Hunter Engineering Comp. și Robert Bosch GmbH.

În intervalul de doi ani dintre două ediții succesive desfășurate la Frankfurt, Automechanika este organizată în alte 13 capitale din lume: Buenos Aires, Chicago, Dubai, Istanbul, Johannesburg, Kiev, Kuala Lumpur, Madrid, Ciudad de Mexico, Moscova, New Delhi, Shanghai și Sankt Petersburg. Expozanți din România sunt prezenți la patru dintre acestea, numărul lor fiind în creștere de la ediție la ediție.

Cele mai citite
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...
Ultima oră
Pe aceeași temă