14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialAutoturism din 1928, reparat la București

Autoturism din 1928, reparat la București

Familia Zapp călăto­reşte de 16 ani în jurul lumii cu model american Graham-Paige 610 din 1928. În trecere prin capitala României, modelul a fost primit într-un service BMW pentru o reparaţie.

Considerând că primul automobil BMW (BMW 3/15 Dixi) a fost livrat în 1929, prezenţa unui automobil produs în 1928 este cu adevărat inedită. Modelul a necesitat reparaţii la o jantă şi a fost supus unor operaţii de întreţinere la cutia de viteze şi ambreiaj, toate coordonate de proprietar, Herman Zapp.

Familia Zapp se află într-o călă­torie de 16 ani purtaţi de modelul de epocă american. Originari din Argentina, au traversat America Centrală şi de Nord, au vizitat Australia, Noua Zeelandă, Asia şi Africa. În timpul călătoriei, familia s-a extins la 6 membri, cu patru copii care s-au născut fiecare în altă ţară: Pampa în Statele Unite ale Americii, Tehue în Argentina, Paloma în Canada şi Wallaby în Australia.

„A fost o mare bucurie să ofe­rim ajutorul unei familii atât de frumoase şi suntem mândri că am devenit o mică parte din aventura lor”, a declarat Viorel Văsii, brand director.

Graham-Paige este o marcă americană care a produs automobile de la sfârşitul anilor ’20 până la începutul anilor ’40. Modelul 610 este echipat cu un motor cu şase cilindri în linie şi o cutie manuală nesincronizată cu 3 trepte care asigură o viteză de croazieră de aproximativ 50 km/h. Familia Zapp îşi va petre­ce următoarele săptămâni în România, explorând Bucureştiul şi apoi Transilvania. În cei 16 ani de călătorie este prima oară când ajung în Europa, cu planul de a traversa continentul de la Sud la Nord.

Călătoriile familiei Zapp pot fi urmărite pe site-ul http://www.argentinaalaska.com  sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/herman.zapp. Pasionaţii pot afla mai multe şi cumpărând online cartea „Spark your dream”, despre prima etapă a aventurii lor. 

Cele mai citite

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă