15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCare e cea mai rapidă mașină electrică?

Care e cea mai rapidă mașină electrică?

Mașinile electrice încă sunt destul de noi pe piața automobilelor, astfel că încă există dezbateri privind ideile pe care ar trebui să se axeze vânzătorii de mașini electrice pentru a le vinde mai ușor. E mai bine să sublinieze cât de bune sunt pentru mediu față de mașinile normale pe benzină sau motorină? Să vorbească despre lucrul pe care oamenii îl înțeleg cel mai bine – banii – și să scoată în relief beneficiile economice? Sau ar trebui să spună despre faptul că sunt silențioase și rafinate?

Mai puțin menționat este cât de distractiv de condus pot fi mașinile electrice. Un mod de a cuantifica plăcerea condusului este viteza cu care accelerează de la 0 la 100 km/h Astfel se poate face un top al mașinilor pe baterie electrică de vânzare acum sau în viitorul apropiat, pe criteriul vitezei. Acest top poate fi util în alegerea unei mașini sau, măcar vei știi cu ce mașină să nu te iei la întrecere când semaforul se face verde.

1. Tesla Model S Performance – 4.2 secunde

Probabil că nici nu sunteți surprinși de faptul că Tesla este cea mai rapidă. Modelul S este lejer cea mai puternică mașină electrică de vânzare, și deși este și cea mai grea, oferă perfomanțe de super-sedan. Dacă îți place și îți dorești sentimentul de avion pe pista de decolare atunci când te duci la serviciu, atunci aceasta e mașina care ți-l poate oferi.

2. Toyota RAV4 EV – 7.0 secunde

Altă mașină cu influențe Tesla (deși nu pentru mult timp) și care, aparent, are același tip de performanțe chiar dacă e un produs Toyota. Cu 154 de cai putere și un motor electric de aproape 300 N/m și un mod Sport, RAV4 EV va întrece majoritatea mașinilor de graniță și SUV-uri la culoarea verde a semaforului.

3. BMW i3 – 7.2 secunde

Mașina electrică de la BMW atrage atenția datorită aspectului său mai mult decât pentru orice altceva, dar cu un motor electric de 170 de cai putere și fibră de carbon ușor-armat ajutat de un sașiu de plastic si este și energică. De notat este că greutatea în plus a modelului cu autonomie extinsă micșorează puțin performanțele mașinii.

4. Chevrolet Spark EV – 7.6 secunde

Cifrele importante la EV Spark nu sunt date de cei 130 cai putere – deși nu-i rău pentru o mașină atât de mică. Incredibil e că are 540 N/m, mai mult decât un Ferrari 458 Italia. Ferrari este încă mai rapid și probabil un pic mai atractiv estetic, dar Spark-ul îl întrece confortabil pe omologii săi la combustie – ceea ce este mult mai interesant.

5. B-Class Electric Drive – 7.9 secunde

Mercedes-Benz își face reclamă la B-Class Electric Drive ca fiind un rival pentru BMW i3, iar prețul celor două este aproape identic. Are ceva mai mult spațiu în interior, dar nu are o construcție atât de inovativă, iar când vine vorba de accelerație și felul în care ia curbele, șoferul de BMW va conduce cu mai multă plăcere.

6. Honda Fit EV – 8.5 secunde

Fit EV nu accelerează atât de repede, dar 100 km/h în 8,5 secunde e oricum mai bine decât majoritatea mașinilor compacte. Și ai în continuare toate celelalte beneficii de Fit – un sașiu agil și un interios spațios.

7. Fiat 500E – 9.1 secunde

Fiat-ul 500E e super distractiv de condus chiar dacă mergi în linie dreaptă sau o iei în zig-zag pe străduțe, iar la 9,1 secunde merge similar cu omologul ei pe benzină. Dar să o spunem drept – ai prefera performanțele astea cu o mașină, eco și silențioasă, nu-i așa?

8. Volkswagen e-Golf – 10.0 secunde

Mașina de la Volkswagen din sectorul de mașini compacte electrice încă nu există pe piața, dar merge destul de bine. "În jur de 10 secunde" este estimarea celor de la Volkswagen pentru e-Golf, 10,4 secunde pentru 100 km/h, iar maşina pare promitătoare.

9. Ford Focus Electric – 10.4 secunde

La fel ca la cei care aleg Golf-ul sau Leaf-ul, puţini vor accelera vreodată până la 100 km/h în drumurile lor de zi cu zi, dar Focus-ul e pregătit pentru astfel de performanţe. Cel mai mare atuu al Focus-ului este totuşi uşurinţa cu care conduci, varianta lui pe benzină este deja foarte apreciată, iar modelul electric se conduce la fel de uşor.

10. Nissan Leaf – 11.5 secunde

Nissan Leaf accelerează mai greu decât rivalii săi, dar mulţi dintre proprietarii de Leaf sunt mulţumiţi să conducă folosind cât mai puţină energie posibil. La fel ca toate maşinile electrice, merge destul de bine după primele secunde, mulţumită celor 110 cai putere şi motorului electric cu rotaţii de 280 N/m.

Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă