14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCe subvenții acordă Germania pentru cumpărarea de automobile ELECTRICE

Ce subvenții acordă Germania pentru cumpărarea de automobile ELECTRICE

Guvernul de la Berlin a stabilit cu principalii producătorii de autovehicule din Germania să subvenţioneze cu 4.000 de euro cumpărarea unui autovehicul electric şi cu 3.000 de euro pe cea a unuia hibrid, care combină motorul electric cu cel cu combustie internă, informează EFE, citată de Agerpres.

Acordul a fost convenit după o reuniune ce a avut loc marţi după-amiază, la care au participat cancelarul Angela Merkel, miniştrii Finanţelor, Economiei, Transporturilor şi Mediului, şi conducerea unor firme printre care s-au numărat Daimler, Volkswagen şi BMW.

Costurile acestui plan, de circa 1,2 miliarde euro, vor fi împărţite în mod egal între stat şi producători. Subvenţiile vor fi acordate pentru autovehiculele al căror model de bază va avea un preţ de catalog mai mic de 60.000 de euro. 

Obiectivul Guvernului german este acela de a impulsiona cererea încă redusă de autovehicule electrice şi de a face ca în 2020 să fie în circulaţie în ţară un milion de astfel de modele.  În prezent, circulă în Germania numai 25.000 de autoturisme electrice, plus alte 130.000 hibride, dintr-un total de 45 milioane maşini. 

Acordul include, de asemenea, o sumă de 300 milioane de euro pentru extinderea staţiilor de încărcare a acestor autoturisme. 

Ministrul Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, cel al Economiei, Sigmar Gabriel, şi cel al Transporturilor, Alexander Dobrindt, intenţionează să prezinte miercuri, public, măsurile stabilite, care, iniţial, nu au avut acordul în marea coaliţie, şi care au fost respinse de opoziţia parlamentară şi de grupurile ecologiste. 

Aceste grupuri consideră că este vorba despre subvenţii pentru industrie, în plin scandal legat de presupusele manipulări ale emisiilor poluante, scandal care afectează producătorii auto.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă