10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Cele mai rapide 10 mașini de poliție din lume

FOTO: Cele mai rapide 10 mașini de poliție din lume

Capturarea infractorilor a devenit una plină de farmec pentru unele forțe de poliție din întreaga lume. Oprirea traficanților de droguri, transportul organelor donate și promovarea siguranței rutiere, sunt misiuni îndeplinite cu succes cu ajutorul unor supercaruri.

Forțe de poliție de peste tot, din Michigan și până în Dubai, au devenit norocoșii proprietari de Ferrari, Lamborghini sau Camaro.Deși nu toate mașinile au fost folosite în urmăriri de mare viteză, toate au avut un rol în diminuarea criminalității.

Aruncați o privire la cele mai rapide 10 mașini de poliție din lume, pentru a descoperi ce contribuție au adus aceste mașini minunate forțelor de poliție din întreaga lume.

Chevrolet Camaro SS – Poliția Dubai (Emiratele Arabe Unite)

Acest superautomobil de 426 de cai putere, accelereză de la 0 la 100 km/h în 4.7 secunde și prinde o  viteză maximă de 250 km/h. O mașină ideală pentru Poliția din Dubai, ce trebuie să se conformeze standardelor lumii noi din Emirate, în privința siguranței și securității.

Cadillac CTS-V – Departamentul de Poliție al orașului Bloomfield (SUA)

Mașina această are 556 de cai putere, un motor de 6.2 litri ce accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde. Viteza de top este de 262 km/h. Datorită relației dintre un polițist local și General Motors, polițiștii beneficiază de o varietate de mașini sport pe baza unui contract temporar.

Lexus IS-F – Poliția din Humberside  (Marea Britanie)

Acest Lexus modificat poate ajunge de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde și are o viteză maximp de 270 km/h, mulțumită motorului de 5.0 litri și a celor 416 cai putere. Mașina de poliție este echipată cu 2 stații radio e nouă generație, 4 camere video și un computer ce le permite polițiștilor să acceseze baza de date națională a poliției.

Spyker C8 Spyder – Departamentul de Poliție din Flevoland (Olanda)

Cei de la Spyker Cars au construit manual această mașină, ce are un motor de Audi v8 de 4.2 litrii ce dezvoltă 400 de cai putere și poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde. Având în vedere că prinde o viteză maximă de 301 km/h, încă nu se știe exact daca poliția o folosește pentru urmăriri de mare viteză sau doar pentru evenimentele publice și paradele din oraș.

Audi R8 GTR – Poliția din Germania

Poliția germană atrage multe lume la campaniile derulate de ei cu acest Audi R8 GTR. Cei de la ABT Sportline au tunat acest motor de 5.2 litri V10 de la 518 la 620 de cai putere. În 3,2 secunde atinge 100 km/h, iar viteza de top ajunge la 325 km/h.

Lamborghini Gallardo LP560-4 – Poliția de Stat (Italia)

Accest Lamborghini este echipat cu un sistem video de ultimă generație, un defibrilator și un frigider pentru transportul de organe. Ajunge de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde, și prinde 327 km/h, datorită motorului de 5.2 litri V10, ce dezvoltă 460 de cai putere.

Ferrari FF – Poliția Dubai (Emiratele Arabe Unite)

Acest Ferrari FF nu este primul supercar al Poliției din Dubai, dar diferența este că este condus doar de femeile polițist. Folosit mai mult pentru a le arăta vizitatorilor orașului ce dotări are poliția, acest Ferrari prinde în 3,7 suta și are o viteză maximă de 335 km/h.

Lamborghini Aventador LP 700-4 – Poliția Dubai (Emiratele Arabe Unite)

Devenită bijuteria coroanei din parcul auto al poliției din Dubai, acest supercar prinde 349 km/h și are o abilitate de a accelera de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde. Unii au glumit că poliția a achiziționat această mașină doar pentru a atrage tinerii în rândul ofițerilor de poliție.

Aston Martin One-77 – Poliția Dubai (Emiratele Arabe Unite)

Acesta este unul dintre cele 77 de modele existente, pe care Poliția din Dubai a cheltui 2 milioane de dolari. Poliția rutieră din Dubai îți deschide un dosar penal doar dacă depășești 200 km/h, astfel aveau nevoei de o mașină ce prinde 354 km/h și prinde 100 km/h în 3,5 secunde.

Mercedes-Benz Brabus Rocket – Poliția din Germania

Acest superb Mercedes-Benz CLS-Class este în același timp o frumusețe de admirat, dar și o bestie pe șosea, Din păcate, mașina nu va patrula pe străzile din Germania, deoarece a devenit emblema campaniei Secretariatului German de Transport- Un tuning în siguranță!, un program ce inspiră populația să-ți modifice mașinile legal și în siguranță.

Cu o viteză de top de 362 kmh și abilitatea de a ajunge de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde, numele de Racheta Brabus i se potrivește cu siguranță.

 

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...

VIDEO. Semimaratonul Bucureștiului, câștigat de atletul kenyan Alex Nzioka Matata

Cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti a fost câștigată de atletul kenian Alex Nzioka Matata, care a parcurs cei 21 de km într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă