13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCum alegem camera video auto în zece pași

Cum alegem camera video auto în zece pași

Camerele video auto au devenit obligatorii în ultima perioadă, mai ales pentru cei care conduc mult și își doresc o măsură suplimentară de siguranță în cazul unui incident. Tehnologia a evoluat foarte mult, prețurile au devenit din ce în ce mai accesibile, iar camerele auto sunt acum extrem de ușor de folosit.

Iată la ce caracteristici să fiți atenți înainte să cumpărați o cameră auto:

1. Orientați-vă spre o cameră cu o calitate bună a imaginii și o rezoluție mare de filmare. Ignorați materialele video de prezentare ale camerei și căutați unele de pe YouTube, făcute de utilizatori normali, în condiții normale, astfel încât să vedeți cum se comportă camera și în condiții slabe de luminozitate, noaptea sau când apune soarele.

2. Verificați felul în care pornește camera: înregistrează automat după introducerea sursei de energie sau trebuie să o porniți manual de fiecare dată? Se montează ușor în parbriz? Dacă este mult prea complicat și durează mult, o să ajungeți să regretați alegerea făcută și să preferați să nu mai instalați camera atunci când porniți la drum.

3. Alegeți o cameră de filmare cu lentilă cu unghi larg, de 130-160 de grade. Acestea sunt utile pentru drumurile din România, care trec prin foarte multe localități, în cazul în care se întâmplă un incident în lateral. Puteți găsi o selecție foarte bună de astfel de camere pe Spy-Shop.ro.

4. Cumpărați o cameră cu mod de filmare ”nightvision” dacă vă numărați printre cei care conduc foarte des seara sau noaptea.

5. Camera trebuie să fie realizată din materiale de calitate, pentru zilele cu temperaturi ridicate. Vara, când camera este expusă în parbriz direct în soare, este important ca materialul din care este confecționată să reziste la temperaturile extrem de ridicate.

6. Alegeți o cameră cu filtru de polarizare, pentru a reduce reflexiile din parbriz și a avea o calitate mai bună a imaginii.

7. Cumpărați o cameră care să suprascrie în mod automat pe cardul de memorie în momentul în care este atinsă capacitatea maximă, astfel încât să nu stați de fiecare dată să ștergeți înregistrările.

8. Luați o cameră video care are buton de urgență, care vă permite să salvați ușor o secvență, în cazul în care se întâmplă un incident. Doar apăsați un buton și va salva automat secvența video din ultimul minut, într-un fișier separat (pentru a evita suprascrierea, în cazul în care rămâne fără spațiu pe card).

9. O altă funcție utilă: senzorul G (de gravitație). Acesta se va activa în cazul unui impact și va salva automat înregistrarea pe un folder separat, astfel încât să nu fie rescrise înregistrările. Practic, este aceeași funcție ca în cazul în care ați apăsa pe butonul de urgență.

10. Nu în ultimul rând, alegeți o cameră cât mai compactă, astfel încât să nu vă obtureze vederea atunci când sunteți la volan, mai ales în cazul în care conduceți o mașină sport, cu parbriz mic.

Dacă ieșiți din țară cu mașina, verificați din timp legile locale deoarece există anumite țări, precum Austria, în care camerele auto sunt interzise iar amenzile sunt foarte mari.

Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă