10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDacia atinge o nouă cifră RECORD pe platforma de la Mioveni cu...

Dacia atinge o nouă cifră RECORD pe platforma de la Mioveni cu motorul românesc

Uzinele Dacia de la Mioveni au aniversat motorul Energy TCe 90 cu numărul 500.000. Propulsorul, în mare parte unul românesc, este folosit de mai multe modele ale concernului auto.

„Motorul Energy TCe 90 este unul cu care echipele Uzinei Mecanica şi Şasiuri se mândresc. Este un motor fabricat în România: o mare parte dintre piesele integrate (carterul de distribuţie, semela, capacul chiulasă, carterul cilindri, capacul palier, volanta şi arborele cotit) sunt realizate la Dacia. Uzina de la Mioveni a fost prima uzină din cadrul Grupului, la nivel mondial, care a produs acest motor, începând din iulie 2012. În prezent, linia de fabricaţie este adaptată pentru o capacitate de 450.000 de unităţi pe an”, a declarat Philippe Nottez, directorul Uzinei Mecanica şi Şasiuri.

Motorul cu o capacitate de 0.9 litri și 90 CP este folosit în prezent de mai multe modele, precum: Logan, Logan MCV, Sandero, Sandro Stepway, Clio și Twingo.

Propulsorul mai este produs la o singură uzină din lume, la cea pe care Renault o deține la Valladolid, Spania. Consumul în regim mixt este de 4,6 L/100 km, însă valorile diferă în funcție de model.

Din cele 500.000 unități produse la Mioveni până acum, peste 80% au mers la export. În prezent capacitatea uzinei este de 450.000 motoare anual.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă