18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDacia pierde teren în Franța. Vânzări în scădere, în primele 4 luni...

Dacia pierde teren în Franța. Vânzări în scădere, în primele 4 luni din 2015

Producătorul auto Dacia are probleme pe piața auto de Franța, înregistrând 4 luni de scădere, în condițiile în care piața din această țară este pe creștere. După un 2014 foarte bun, Dacia a început anul 2015 cu frâna trasă.

Piața auto din Franța a crescut, în primele 4 luni ale anului, cu 4,7%, până la 772.759 unități, dintre care cele mai multe au fost comercializate de grupurile franceze PSA (30,13% din total) și Renault (26,44%), conform Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), citat de ANE.

În ceea ce privește mărcile, cel mai bine vândute modele sunt cele ale Peugeot și Renault, ambii producători având creșteri de 6,2% în primele 4 luni. Totodată Renault are și cele mai mari volume, peste 167.000 unități vândute în aceeași perioadă. Renault este și marca auto cu cea mai mare creștere în aprilie, respectiv 3,6%, față de luna similară a anului trecut.

Citește și FOTO. Tancuri cu tehnologii din Formula 1. De la monoposturi, la coloși de 35 de tone

Dacia, care în anii de recesiune era motorul principal al creșterii în grupul Renault, a ajuns să fie remorcată de compania mamă, pe piața franceză. Producătorul din România a înregistrat vânzări de 37.044 unități în primele 4 luni, cu 9,3% mai puțin față de perioada similară a lui 2014. În luna aprilie, Dacia le-a vândut francezilor 11.500 mașini, cu 1,1% mai puțin.

Din rândul constructorilor de volum, Ford a înregistrat cea mai mare creștere, cu 37.536 unități vândute în primele 4 luni, respectiv o creștere de 16.5%. Volkswagen a vândut 54.498 unități (+1%), creșterea totală a grupului german fiind de 0,9%.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă