25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialDaimler pregăteşte deschiderea noii fabrici de la Sebeş. Cât a investit compania...

Daimler pregăteşte deschiderea noii fabrici de la Sebeş. Cât a investit compania germană

Filiala concernului german Daimler, Star Transmission, va finaliza în acest an noua fabrică de montaj cutii de viteză de ultimă generaţie de la Sebeş (Alba), iar producţia va începe în primăvara lui 2016.

Investiţia depăşeşte 300 de milioane de euro. De asemenea, la Sebeş vor fi create peste 500 de locuri de muncă.

Citește și OFICIAL Daimler investeşte 300 milioane euro în România, la Sebeş

Managerul general Star Transmission, Bernd Krottmayer, a declarat, vineri, că noua unitate de producţie este finalizată în proporţie de 95 la sută, iar în toamnă vor fi realizate primele teste de producţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Anul acesta vom face primul test de producţie, iar anul viitor în primăvară vom începe producţia propriu-zisă. În total, vom aduce în echipa noastră peste 500 de noi angajaţi care vor fi specializaţi în Germania”, a spus Krottmayer.

La Sebeş vor fi asamblate cutiile de viteze automate în 9 trepte 9G-TRONIC, pe care Daimler le prezintă ca fiind primele din lume de acest tip.

“Noile modele de autovehicule 9G-TRONIC îşi depăşesc predecesorii atât în privinţa consumului, cât şi a emisiilor de CO2″, susţin reprezentanţii companiei.

Star Transmission va avea în total, după punerea în funcţiune a investiţiei de la Sebeş, peste 2.000 de angajaţi la Sebeş şi Cugir.

Star Transmission, filiala concernului german Daimler în România, a fost înfiinţată în anul 2001 prin deschiderea unei unităţi de producţie la Cugir care produce roţi dinţate, axe şi componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteză şi sisteme de direcţie. Ulterior, în 2013 a fost deschisă o altă unitate de producţie la Sebeş care produce cutii de viteză automate.

În 2014, cifra de afaceri a Star Transmission a crescut cu 57%, de la 37 de milioane la 57 de milioane de euro, iar profitul înregistrat de companie a fost de circa 3,2 milioane de euro.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă