10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDe mâine intră în vigoare noile reguli pentru obținerea permisului auto

De mâine intră în vigoare noile reguli pentru obținerea permisului auto

Noile regulie pentru obținerea permisului auto, care permit candidaților care trec de proba teoretică să susțină proba practică de mai multe ori, intră de luni în vigoare.

Până în prezent, candidații care erau respinşi la proba practică pentru obţinerea permisului auto erau nevoiţi să susţină din nou proba teoretică. De luni, candidații care vor trece de proba teoretică, au posibilitatea să susțină proba practică de mai multe ori în cazul în care o pică.

Noile reguli au fost introduse printr-un act normativ emis la sfârșitul lunii de august de Ministerul Afacerilor Interne pentru modificarea şi completarea Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere 

Actul normativ prevede că persoanele care sunt admise la proba teoretică a examinării pentru obţinerea permisului auto vor putea să susţină proba practică de mai multe ori, în cazul în care o pică. Pentru asta, candidaţii vor trebui să plătească taxa de examinare şi să facă cel puţin şase ore suplimentare de pregatire practică.

Candidaţii admişi la proba teoretică vor avea la dispoziţie un an de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică şi practică pentru a trece de proba practică, chiar şi din mai multe încercări.

Persoanele care pică proba teoretică vor putea susţine o nouă examinare după cel puţin 15 zile de la respingere, după achitarea unei taxe, mai prevede noul act normativ.

Examinarea pentru obţinerea permisului auto se desfăşoară, conform Ordinului MAI nr. 268/2010, prin susţinerea succesivă a probei teoretice şi a celei practice, în zile diferite.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă