18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialE OFICIAL Daimler investeşte 300 milioane euro în România, la Sebeş

E OFICIAL Daimler investeşte 300 milioane euro în România, la Sebeş

Conducerea Daimler AG, proprietarul Mercedes-Benz, a decis în cadrul unei şedinţe de miercuri investiţii de 300 milioane de euro la Sebeş. Zilele trecute ziarul german Handelsblatt, citat de Reuters, dădea pe surse ca posibilă locaţie pentru investiţii Cugirul.

“Pentru productia unei noi generaţii de cutii de viteze automate, vor fi investite în România mai mult de 280 de milioane de Euro. În total, compania plănuieşte investiţii de peste 300 de milioane de Euro”, informează Mercedes-Benz România. 

Sebeşul este important pentru Daimler deoarece nemţii mai deţin aici o subsidiară a Star Transimission. Prin această companii Daimler produce deja în România componente pentru cutii de viteze în două locaţii din judeţul Alba: Cugir, la fosta uzină de armament şi Sebeş.  

Nemţii vor să-şi extindă producţia de sisteme de transmisie din România deoarece uzina de la Untertuerkheim, acolo unde acestea sunt produse, a ajuns la capacitate maximă, informează Reuters, preluat de Automotive News

Vezi şi Mercedes-Benz va folosi motoare produse în România. Vezi ce model va avea motor de Sandero!

“Conducerea fabricii şi cea a Sindicatului au convenit, în urmă cu doi ani, să producă noua cutie de viteze automată şi un modul de asamblare la locaţia din Stuttgart-Hedelfingen. Consiliul de administraţie şi-a reafirmat astfel angajamentul pentru producţia internă a cutiilor de viteze. Cel de-al doilea modul de asamblare din Sebeş va fi aprovizionat de la locaţia noastră de producţie. Cererea crescută pentru cutii de viteze asigură utilizarea pe termen lung a capacităţii de producţie de cutii de viteze în cadrul locaţiei din Stuttgart-Hedelfingen”, spune Wolfgang Nieke, preşedintele sindicatului fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim şi al dezvoltării de autoturisme.

Mercedes-Benz România mai anunţă că există posibilitatea ca o nouă generaţie de cutii de viteze automate să fie, de asemenea, fabricată în noua reţea de producţie începând cu 2016. Reţeaua implică locaţiile din Stuttgart (producţie completă, inclusiv asamblare) şi Sebeş (doar asamblare).

Compania germană mai informează că raţiunea acestui plan este cererea în continuă creştere pentru cutii de viteze, în conformitate cu strategia de creştere a Mercedes-Benz 2020.

Vezi şi PLANUL Mercedes de 21 miliarde euro! Cum vrea şeful Daimler să depăşească BMW şi Audi. 

“Fabrica de cutii de viteze din Stuttgart va rămâne în continuare centrul producţiei de cutii de viteze pentru Mercedes-Benz Cars şi va acţiona în calitate de centru de competenţă în această reţea de producţie”, mai spune Peter Schabert, directorul de producţie pentru sisteme de transmisie a Mercedes-Benz.

Investitorul “secret” al lui Ponta

Victor Ponta declara luna aceasta în cadrul unei emisiuni că „Zilele trecute, în şedinţa de guvern, pe lista confidenţială, pentru că aşa a fost înţelegerea, am aprobat un memorandum de înţelegere cu una din cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România. Nu ştiu dacă e cea mai mare, dar poate că e una din cele mai faimoase. Înţelegerea dintre noi este să anunţăm împreună acest lucru”.

După ce anunţul premierului a lăsat loc pentru o sumedenie de speculaţii, fiind lansate aduse în discuţie nume precum BMW, Volkswagen sau Opel, se pare că investitorul “secret” este Daimler, producătorul mărcii Mercedes. 

Săptămâna trecută reprezentanţii Mercedes au venit în România pentru a inspecta o serie de amplasamente pentru construcţia noii fabrici. După ce au vizitat Aradul, cei de la Mercedes au ajuns la Cugir. 

Compania pe care nemţii în România se numeşte Star Transmission şi are unităţi de producţie la Cugir şi Sebeş. Primul pas făcut de Mercedes privind creşterea investiţiilor din România a fost cumpărarea acţiunilor deţinute de statul român în cadrul Star Transmission, după cum a anunţat Varujan Vosganian, ministrul economiei, săptămâna trecută. Tranzacţia a fost de 4 milioane euro. Compania are în prezent 800 de angajaţi, însă numărul acestora ar putea creşte în contextul acestor investiţiilor anunţate.

Vezi şi Schimbare la vârful Mercedes-Benz România. Vezi cine este noul şef!

Parteneriatul dintre Daimler AG şi Compania Naţională Romarm a început în 1996, când nemţii au început construcţia de cutii de viteze în cadrul Uzinei Mecanice Cugir. 

În 2008 România a pierdut o investiţie uriaşă, de circa 1 miliard de euro, pe care nemţii voiau să o facă în ţara noastră. Mercedes-Benz a ales atunci Kecskemet, localitate din Ungaria, acolo unde acum produc modelele Clasa B şi noul CLA. 

Cele mai citite

CFR Cluj – Sepsi OSK 2-1! Muhar, omul providențial al ardelenilor

CFR Cluj a învins-o in extremis pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu scorul de 2-1, pe teren propriu, într-un meci din etapa cu numărul...

Nicușor Dan, rol dublu în “Prinț și cerșetor”

IlustrațieȘ Marian Avramescu O nouă punere în scenă a celebrului roman al lui Mark Twain “Prinț și cerșetor” este programată pentru campania electorală a...

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă