21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialExpoziții de mașini retro, în trei orașe din țară

Expoziții de mașini retro, în trei orașe din țară

În acest weekend, în trei orașe din țară – Baia Mare, Brașov și Constanța – vor avea loc expoziții de automobile retro, organizate de Retromobil Club România. Proprietarii broscuțelor Kafer, posesorii de Dacia și șoferii de mașini de epocă își vor expune automobilele în piețele centrale din orașe, în perioada 9-11 mai.

În centrul vechi din Baia Mare are loc a 10-a întâlnire internațională din România a automobilelor VW Kafer, care va reuni peste 70 de mașini din 6 țări diferite. Primarul orașului, Cătălin Cherecheș, va fi primul vizitator al expoziției broscuțelor de epocă. Mașinile vor fi expuse în intervalul orar 10:00 – 12:00, pe tot parcursul weekend-ului.

În Piața Sfatului din Brașov se va desfășura pe 10 mai, între orele 10:00 – 13:30, Întâlnirea Națională Dacia Clasic, la care vor fi expuse peste 60 de mașini Dacia. La acest eveniment vor participa cele mai vechi automobile marca Dacia, fabricate în primul an de producție – 1968 pentru Dacia 1100, respectiv 1969 pentru Dacia 1300. Astfel, va fi o ediție aniversară deoarece se împlinesc 45 de la producția la Mioveni a primei mașini Dacia 1300.

În Piața Ovidiu din Constanța (10:00-16:00) va avea loc prima ediție a evenimentului Mai… clasic, la care vor participa 32 de automobile de epocă, cel mai vechi fiind fabricat în 1913. Publicul va putea vota cel mai frumos automobil. Proprietarul automobilului desemnat câștigător va primi un trofeu din bronz din partea organizatorilor, creat special pentru acest eveniment de către artistul plastic Mircea Enache.

”Unul dintre obiectivele clubului nostru este de a insufla iubitorilor de vehicule istorice sentimentul că fac parte dintr-o mare familie națională: familia Retromobil Club România. Prin organizarea suitei de trei evenimente simultane, unul internațional și două naționale, demonstrăm că R.C.R. are puterea să coaguleze în jurul său comunități puternice. Acestea susțin demersul nostru cultural de instruire a noilor generații cu privire la istoria automobilului. Evenimentele organizate de R.C.R. au un caracter cultural-sportiv, contribuind la menținerea în stare optimă a unor vehicule istorice, precum și la cultivarea pasiunii de colecționare și restaurare a acestora”, a declarat Bogdan Coconoiu, președintele Retromobil Club România.

Cele mai citite

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă