10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFord a scos un model mult mai ușor al modelului Mondeo

Ford a scos un model mult mai ușor al modelului Mondeo

Compania Ford a găsit o nouă modalitate de a ajuta oamenii să economisească banii dați pe combustibil. Ford a prezentat un nou concept mai ușor al modelului Mondeo. Mecanicii au reușit să reducă greutatea mașinii cu un procent de 25 %.

Astfel, Ford Mondeo a reușit să aibă aceeași greutate cu fratele mai mic, Ford Fiesta. Această abordare face parte din obiectivul celor de la Ford de a reduce cantitatea de combustibil pe care mașinile sale o folosesc. Aceasta modificare se aliniaza dorintei companiei de a construi motoare mai mici care sa dezvolte aceeasi putere.

Schimbările semnificative includ jante din fibră de carbon de 19 inch, arcuri elicoidale din oțel, scaune din fibră de carbon, geamuri tratate chimic și o reducere de 40% a blocului motor.

Vicepreședintele de inginerie de la Ford, Kumar Galhorta, a declarat că reducerea greutătii ajută nu numai la reducerea consumului de combustibil, ci permite o pornire a mașinii de pe loc mai rapidă. Ford a declarat că vor folosi aceste concept ca o platformă de cercetare pentru viitoarele modele. 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă