22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum arată prototipul folosit de Rolls-Royce pentru primul SUV din istoria...

FOTO. Cum arată prototipul folosit de Rolls-Royce pentru primul SUV din istoria mărcii

Producătorul britanic Rolls-Royce a publicat o serie de imagini oficial cu prototipul folosit pentru dezvoltarea primul SUV din istoria mărcii. Proiectul Culinan promite un viitor model atipic.

Britanicii anunță că deși caroseria din poze nu este cea a viitorului SUV, șasiul este chiar cel folosit la dezvoltarea noului model. După cum era de așteptat viitorul SUV va avea o gardă la sol cu mult înălțată. Rămâne de văzut dacă va fi păstrat, la nivelul caroseriei, acel eleron foarte sport.

Citește și FOTO. Noul Volvo XC90 a fost lansat în România. Cine va lupta cu X5 sau Q7

Caroseria prototipului, folosit la teste, este cea a unui Phantom II, însă a fost scurtată pentru a se plia pe șasiul viitorului model. De altfel lucrul la trenul de rulare se află într-o stare foarte avansată.

Rolls-Royce a confirmat zvonurile potrivit cărora ar lucra la un prim SUV al mărcii. Sunt folosite mai multe prototipuri de șasiuri, care sunt testate atât pe asfalt, cât și pe teren accidentat, în mod egal, astfel ca soluția aleasă în cele din urmă să fie cea pentru un SUV cu dublă personalitate.

Cu o lungime de circa 5,5 metri modelul va fi unul de mari dimensiuni, cel mai probabil cu 7 locuri. De asemenea, la nivelul propulsiei, va fi folosit un monstruos benzinar, de proveniență BMW, V12, cu peste 600 CP.

Modelul va ajunge pe piață în 2018 și este de așteptat să aibă un preț de pornire de circa 300.000 euro. 

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă