18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Mașinile exotice de la Geneva 2015. Erupe "Vulcanul" la Aston Martin

FOTO. Mașinile exotice de la Geneva 2015. Erupe “Vulcanul” la Aston Martin

Salonul Auto de la Geneva, care va avea loc în perioada 5-15 martie, va fi locul unde ultimele mașini din producția de serie vor împărți același spațiu cu modele exotice, de sute de cai putere, precum noul Aston Martin Vulcan.

Cea de a 85-a ediție a singurului salon auto, dintre cele trei majore (alături de Paris și Frankfurt), care se ține anual, anunță mai multe noutăți pentru lumea auto. Fiecare clasă auto va avea parte de modele noi, începând de la mini, până la limuzine și SUV-uri de mari dimensiuni. 

Printre vedele salonului din acest an se vor numără și câteva modele exotice, care, dacă vor ajunge pe piață, vor fi produse în ediții limitate și vor avea cel mai adesea prețuri cu cinci zerouri. Segmentul supermașinilor este într-o continuă creștere, iar povestea, în prezent una de succes, a celor de la Ferrari, a încurajat tot mai mulți producători de lux să lanseze bolizi de sute de mii de euro.

Poate unele dintre cele mai așteptate astfel de modele sunt Aston Martin Vulcan, Ferrari 488 GTB și McLaren P1 GTR, cea din urmă o ediție extrem de rară, limitată la doar 30 de bucăți.

Aston Martin Vulcan va fi un model destinat entuziaștilor motorsportului, modelul fiind ideal pentru pistele de viteză, cum ar fi cea de la Nurburgring (Germania). Cu peste 800 CP, dezvoltați de un motor aspirat, V12, de 7 litri, mașina se anunță a fi un monstru pe circuite. Britanicii vor să producă doar 24 de astfel de modele.

În aceeași notă, McLaren P1 GTR dezvoltă 1000 CP, dintr-un V8 de doar 3,8 litri. Față de un P1 de serie, care oricum este o mașină rară, cele 30 de modele în ediție limitată vor beneficia și de câteva modificări la aerodinamică și este de așteptat să coste peste 2 milioane euro. GTR-ul va fi vândut exclusiv deținătorulor de P1, sub 400 de persoane în întreaga lume.

Însă poate cea mai importantă lansare este cea a lui Ferrari 488 GTB, al doilea model din noua epocă în care a intrat producătorul de la Maranello. Primul bolid care a venit cu o identitate nouă a fost California T. Modelul 488 GTB va avea circa 660 CP, cu un motor V8 turbo de 3,9 litri. La fel ca toți bolizii care se respectă și această supermașină va atinge 100 km/h în sub 3 secunde.

Cele mai citite

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă