9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Mercedes a lansat noi motoare pentru Clasa B, CLA și GLA....

FOTO. Mercedes a lansat noi motoare pentru Clasa B, CLA și GLA. Cât îi ia break-ului să atingă 100 km/h

Mercedes a revenit cu o serie de noutăți pentru gama sa, după facelift-ul adus Clasei A. Modelele Clasa B, CLA și GLA au primit noi motorizări, mai eficiente, dar și noi tehnologii.

Mercedes va introduce pe toate modelele sale compacte tehnologia Dynamic Select care permite un moduri adaptive de rulare, mașina putând trece de la sport la comfort, sau chiar off-road (în cazul lui GLA). De asemenea sistemele Apple Car Play și MirrorLink vor fi lansate începând cu 2016. “Elbaite green metallic” este numele unui nou tip de culoare, disponibilă pentru caroserie mașinilor.

Citește și FOTO. Prima imagine spion cu Volkswagen Golf GTI VIII. Ce noutăți aduce hot-hatch-ul german

Clasa B a primit un motor de 1,6 litri, cu patru cilindri în linie, care oferă 102 CP și 180 Nm. Cunoscută ca B160, aceasta va fi o versiune entry-level și va tinge 190 km/h, cu o accelerație până la 100 km/h în 10,6 secunde. Noua versiune B180d BlueEfficiency este un diesel de 1,5 litri, cu 109 CP și ajunge la 100 km/h în 11.6 secunde (viteză maximă de 189 km/h). Cel mai important aspect al acestui diesel va fi consumul redus, de doar 3,6 litri la sută și emisii CO2 de 94 grame pe kilometru.

Versiunea Shooting Brake a lui CLA vine în noi variante de motorizare, preluate de la alte modele din gamă: CLA 180d, CLA 200d 4Matic și CLA 220d 4Matic. Versiunile CLA 250 Sport și CLA 250 Sport 4Matic dispun de un motor de 218 CP, cu 7 cai în plus. Cu acest motor break-ul sport al Mercedes poate atinge 100 km/h în doar 6.4 secunde, cuplat la o transmisie automată 7G-Tronic.

GLA, care va beneficia de suspensie adaptivă (de la modul de rulare Sport – Off-road) a primit de asemenea 7 CP în plus, în cazul versiunii 220d. Crossoverul compact accelerează până la 100 km/h în 7.7 secunde și poate să atingă o viteză maximă de 223 km/h. Consumul pornește de la 4,2 L/100 km și poate ajunge la 5 litri, în funcție de versiune.

Rămâne de văzut când vor apărea primele rezultate ale parteneriatului Mercedes – BMW – Audi, prin care s-au angajat să dezvolte noi hărți rutiere pentru modelele lor.

Citește și Parteneriat istoric între BMW, Audi și Mercedes. Achiziție de miliarde de euro de la Nokia

 

 

 

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă