20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Noul Bentley Bentayga, cel mai rapid SUV din lume. Cum arată...

FOTO. Noul Bentley Bentayga, cel mai rapid SUV din lume. Cum arată modelul propulsat de un monstruos W12

Bentley Bentayga, primul SUV al producătorului de mașini exclusiviste, din Crewe (Marea Britanie), și-a făcut deja apariția în mediul online. Înainte să-l prezinte în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt, Bentley a făcut publice primele informații despre noul său model.

Bentayga, promovat de constructorul britanic drept “cel mai cel” din segmentul SUV-urilor de lux, este înainte de toate pasul mare făcut de Bentley în lumea SUV-urilor. Cu un preț, neoficial, dar estimat la circa 180.000 euro, modelul beneficiază de toate dotările de vârf din lumea auto, chiar și de unele care nu au legătură cu această industrie dar vin la pachet cu titulatura de “cel mai exclusivist”. Spre exemplu portbagajul are frigider și tacâmuri și aici nu vorbim despre un concept, ci despre un model de serie în toată regula.

Citește și FOTO. Noua Toyota Prius, primele imagini cu a patra generație. Hibrida japoneză, mai agresivă

Noul Bentley Bentayga, care va ajunge pe piețe în primăvara lui 2016, este inspirat la nivel estetic de Continental GT. Cu toate acestea identitatea SUV-ului este una puternică, având mai multe amprente personale, începând de la spoilere și blocuri optice, până la structura de SUV extrem de robust. Dimensiunile sunt generoase, iar lungimea de 5,1 metri poate părea mai mică doar din cauza roțile de 20 inch încă din versiune standard.

Pe măsura prețului cerut, interiorul vine cu mai multe tipuri de piele, furnir și metal pentru a crea un habitaclu cât mai exclusivist. Deasemeni pot fi trecute în revistă și dotări precum: scaunele cu masaj, reglare pe 22 de direcții, ecranele montate în scaunele față, afișarea de informații în trei locuri diferite (ecranul de pe consola centrală, cadranele din spatele volanului și pe parbriz). Bancheta din spate include două scaune individuale, cu reglare pe 18 direcții.

Pentru pasageri există tabletele Bentley Entertainment de 10.2 inch, cu Android, 4G, WiFi și conectivitate Bluetooth. Sistemul audio are 1950 watt, oferit de Naim.

Citește și FOTO. NOUL Renault Megane, primele imagini oficiale cu a patra generație. Cu cine seamănă compacta franceză

Performanțele sale îl fac cel mai rapid SUV din lume: 301 km/h viteză maximă, 0-100 km/h în doar 4 secunde. Bentayga îl detronează astfel pe Porsche Cayenne Turbo S. Motorul W12 de 6.0 litri, livrează nu mai puțin de 608 CP (900 Nm) către roți, prin intermediul unui sistem de transmisie automată, ZF, cu opt rapoarte. Resursele sunt exploatate cu ajutorul unei cutii automate cu opt rapoarte și sunt transmise asfaltului pin intermediul unui sistem de tracțiune integrală. Consumul mixt este cifrat la doar 12.8 litri/100 km, cu o rată a emisiilor de 292 g/km.

Bentley a dat deja drumul la precomenzi, 4000 de clienți plătind deja 30.000 de euro pentru a-și rezerva un Bentayga. Cu un volum, anul trecut, de 11.020 mașini vândute, Bentley vrea să ajungă la 15.000 unități anual până în 2018.

 

Cele mai citite

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă