20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Noul Mini Clubman, lansat în premieră. Cum arată și ce preț...

FOTO. Noul Mini Clubman, lansat în premieră. Cum arată și ce preț are a doua generație a lui Mini cel Mare

Cel mai mare model al Mini a ajuns la a doua sa generație o dată cu noul Clubman. Mașina, cu valențe de shooting break, vine cu un caracter mai practic decât al predecesorului său.

Noul Mini Clubman a primit în primul rând o modificare majoră în ceea ce privește aspectul practic. Mașina are patru portiere, în loc de cele trei asimetrice de pe vechiul model. Portbagajul are două uși care se deschid în laterale. 

Vezi și FOTO. NOUL Alfa Romeo GIULIA, în premieră mondială. ATAC la Seria 3, A4 și Clasa C!

Break-ul de clasă compactă a primit dimensiuni mai generoase, fiind acum cu 27 cm mai lung și 9 cm mai lat și având un ampatament cu 10 cm mai mare, ceea ce a mărit spațiul interior. Cu cinci locuri la interior, modelul beneficiază de cel mai spațios habitaclu. Portbagajul are o capacitate de 360 litri, care poate fi mărită la 1250 litri prin rabatarea banchetei spate.

Nelipsitele cadrane Mini sunt la locul lor pe bordul acum mai lung. De altfel și sistemul multimedia este încadrat de un cerc. 

Pentru început modelul va fi disponibil cu trei variante de motorizare, disponibile în versiunile: Cooper D Clubman (diesel 2,0 litri, 150 CP, consum mediu de 4,1 L/100 km), Cooper Clubman (benzină 1,5 litri, trei cilindri, 136 CP, consum de 5,1 L/100 km) şi Cooper S Clubman (benzină 2,0 litri, 192 CP, consum de 6,2 l/100 km).

Vezi și GALERIE FOTO. Nissan Juke R 2.0, bestie din fibră de carbon cu 600 CP. Cât de rapid este

Transmisia este una manuală, în 6 trepte, în versiunea standard, dar opțional este oferită cutia de viteze automată Steptronic cu opt rapoarte, o noutate în gama Mini.

Printre sistemele disponibile standard se numără: jante din aliaj 16/17 inci, DTC, aer condiţionat, radio cu USB/AUX, Bluetooth şi senzori de ploaie. Printre opționale se numără și sitemul Head-Up Display, care iese din bord și proiectează în câmpul vizual al șoferului informațiile esențiale, cum ar fi viteza sau consumul.

Modelul este anunțat, în Marea Britanie, la un preț de pornire de aproximativ 20.000 lire sterline (circa 28.000 euro la cursul zilei).

Cele mai citite

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

Judecătorul care a cerut azil politic în Belarus. “Aici este un preşedinte foarte înţelept”

Un judecător polonez a cerut azi politic în Belarus, în contextulrelațiilor tensionate dintre Polonia și Belarus. El susține că acolo se află"un preşedinte foarte...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă