13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Noul Opel Astra K, primele imagini cu hatchback-ul pregătit să dea...

FOTO. Noul Opel Astra K, primele imagini cu hatchback-ul pregătit să dea lovitura la Frankfurt

Opel a lansat primele imagini oficiale cu noua generație a hatchback-ului Astra K, model care va avea premiera mondială în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Compacta introduce noi sisteme în gama Opel.

Opel continuă să aducă evoluții în gama sa de modele, o dată cu lansarea noului Astra K, asta după ce producătorul german a început, în 2008, o campanie prin care și-a propus să se reinventeze. De atunci, de la apariția pe piață a lui Insignia, constructorul din Russelheim a venit cu o propunere nouă pe piață pentru fiecare dintre modelele sale. Iar Astra K promite să ducă “revoluția” germană la următorul nivel.

Compacta germană, ajunsă la a 6-a generație (a 11-a cu tot cu modelele anterioare, precum Kadett), denumită K, aduce noutăți la toate capitolele. Aspectul exterior este puternic ancorat în noua imagine a gamei Opel, cu trăsături luate de la modele ca Insignia, Adam și mai ales conceptul Monza (2013). Astfel modelul beneficiază de o trece lină de la portiere către spate, artificiul găsit de germani fiind înlocuirea montanților C cu o suprafață de culoare închisă, în ton cu luneta. Cum liniile proeminente, laterale, sunt o altă modă în lumea auto, Astra K este și el traversat de astfel de proeminențe începând de la stopuri până la aripile față.

Citește și FOTO. Noua Skoda Superb Combi, cel mai spațios break al cehilor

Un capitol aparte îl reprezintă luminile, care nu doar că au tehnologie LED, aproape impusă de evoluția din piață, dar vin și cu noutăți în gamă. Farurile își reglează singure luminozitatea, pentru a evita orbirea șoferilor de pe contrasens, chiar și atunci când este pornită faza lungă. De asemenea vizibilitatea pe timp de noapte este crescută.

Dimensiuni reduse, habitaclu mai spațios

Producătorul german își motivează decizia de a reduce dimensiunile (5 cm lungime, 2,6 cm înălțime) prin îmbunătățirea coeficientului aerodinamic, acum de sub 0.30, apropiat de cel al ultimei generații Volkswagen Golf.

Cu o lungime de 4,37 metri, respectiv o înălțime de 1,46 metri, spațiul destinat pasagerilor nu a suferit reduceri. Distanța între scaune și banchetă a crescut, iar spațiul pentru picioare este de asemenea mai mare după ce au fost introduse scaune egonomice de ultimă generație. Scaunul șoferului este reglabil pe 18 direcții, are funcții de încălzire și masaj.

Tot la interior, bordul a fost redesenat iar numărul butoanelor a fost redus, mai ales că multe dintre funcții vor fi înglobate în sistemul multimedia IntelliLink R 4.0, compatibil cu Apple Auto şi Android CarPlay. Printre sistemele de siguranță se numără cele de avertizare la părăsirea accidentală a benzii sau asistare la revenire, pentru recunoașterea semnelor de circulație, cruise control adaptiv, asistență la parcare, dar și cameră pentru mersul cu spatele. 

Citește și Președintele Fiat-Chrysler confirmă: Se pregătește o fuziune între GIGANȚI. GM și Apple, pe listă

Greutate redusă, motorizări noi

Pentru performanțe mai mari, noul Astra beneficiază de o reducere a greutății cu 200 de kg. Gama de propulsoare este mai eficientă, o dată cu introducere unor noi motorizări pe lângă cele deja disponibile. Interesantă este dotarea lui Astra cu motorul turbo de 1.0 litri, care dezvoltă 105 CP, suficient pentru a avea o accelerație decentă la un consum redus. Tot la capitolul eficiență, o altă motorizare este benzinarul 1.4 Ecotec, 145 CP și 250 Nm, care promite un stil de condus foarte sportiv. Pentru versiunea diesel va fi disponibil și un 1.6 CDTI de 95 CP.

Informații despre prețuri și performanțe vor fi făcute publice în apropierea Salonului Auto Frankfurt, care are loc între 17-27 septembrie.

Citește și Piața auto Franța: Dacia, în cădere liberă în luna mai. Câte mașini s-au vândut

 

 

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă