15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Opel Astra va ajunge la a 11-a generație la Salonul Auto...

FOTO. Opel Astra va ajunge la a 11-a generație la Salonul Auto de la Frankfurt

Noul Opel Astra, model care va ajunge la a 11-a generație, va fi lansat în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt 2015. Compacta germană va avea parte de câteva noutăți în gama Opel.

Salonul Auto de la Frankfurt, desfășurat între 17-27 septembrie, va eclipsa șirul show-urilor din lumea auto din acest an, mai multe premiere mondiale urmând să aibă loc, printre care și noul Opel Astra K. Lansarea noii generații a fost confirmată de CEO-ul Opel, Karl-Thomas Neumann.

Producătorul german a lansat și o serie de imagini cu prototipul, camuflat, pe care s-a lucrat la dezvoltarea noului Opel Astra. Totuși acesta nu dezvăluie multe dintre elementele de design ale lui Astra al XI-lea. Primele imagini oficiale ale mașinii vor fi făcute publice în apropiere de Frankfurt 2015.

Compacta, cu o tradiție de circa 80 de ani, dacă este luat în considerare și modelul Kadett, va avea parte de mai multe sisteme în premieră pe modelele Opel, precum sistemul OnStar. Acesta le va asigura şoferilor asistenţă 24/24, iar în cazul unui furt/accident, sistemul multimedia va contacta automat proprietarul mașinii. Sistemul este disponibil deja în SUA sau Asia la modelele General Motors, compania mamă a Opel.

O dată cu restilizarea aspectului exterior, modelul va căpăta și dimnesiuni mai reduse. Spre exemplu lungimea va fi scurtată cu 5 cm, cu toate că producătorul spune că acesta lucru nu se va traduce și printr-o diminuare a habitaclului. Aceste modificări, dar și introducerea unor componente mai ușoare, vor reduce masa automobilului cu 200 kg. Noul Astra va primi și o gamă de motorizări upgradată.

Producătorul din Russelsheim va avea însă o concurență acerbă pe segmentul compact, acolo unde se Volkswagen Golf VII continuă să domine. În total Kadett și Astra au fost produse de-a lungul timpului în peste 24 milioane unități. 

Printre alte premiere de la Salonul Auto de la Frankfurt se numără și noile: Audi R8, BMW Seria 7 sau Audi A4.

Citește și Salonul Auto Frankfurt, evenimentul anului în industria auto. Ce mașini în premieră sunt așteptate

 

 

 

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă