11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Porsche a descoperit o comoară, după mai bine de 50 de...

FOTO. Porsche a descoperit o comoară, după mai bine de 50 de ani. Seria 901 este COMPLETĂ!

Producătorul german Porsche a găsit singurul model care îi lipsea din propria colecția din gama 901. Un model care a marcat un moment important din istoria Porsche, 901 a fost fabricat în doar 82 de exemplare.

Porsche deține o colecție cu toate cele 82 de exemplare ale modelului 901, care au fost produse. Ultimul model care îi lipsea a fost găsit la mai bine de 50 de ani de când a ieșit de pe porțile fabricii. Pentru a intra în posesia mașinii Porsche i-a plătit actualului proprietar nu mai puțin de 107.000 euro, prețul unui astel de model nou-nouț.

Citește și FOTO. Mercedes a lansat noi motoare pentru Clasa B, CLA și GLA. Cât îi ia break-ului să atingă 100 km/h

Mașina, un bolid Porsche 901, produsă pe data de 22 octombrie 1964, botezată 57, după numărul de șasiu, a fost găsită de reprezentanții producătorului german la un colecționar auto, care a preferat să-și țină ascunsă identitatea. Mașina era într-o stare deplorabilă, mâncată de rugină și cu o parte dintre piese distruse de trecerea timpului. Nu mai fusese condusă de câteva decenii.

Pentru Porsche modelul are o valoarea sentimentală. Actualul Porsche 911 este una dintre cel mai bine vândute modele din clasa sa, însă la momentul lansării pe piață trebuia să poarte un alt nume, 901. Nemții au fost dați în judecată de către Peugeot pentru că ar fi deținut drepturile asupra numelui 901. Porsche apuse să producă deja 82 de unități, care nu au mai ajuns niciodată pe piață, dar au fost păstrate în circuitul intern.

Un astfel de model avea performanțe care și în ziua de azi sunt decente, însă la acea dată (1964) erau remarcabile. Motorul boxer de 2.0 litri era dotat cu 130 CP și propulsa mașina până la 100 km/h în 9.1 secunde, în timp ce viteza maximă era de 210 km/h.

Citește și Parteneriat istoric între BMW, Audi și Mercedes. Achiziție de miliarde de euro de la Nokia

 

Cele mai citite

Declarațiile lui David Popovici, după ce a cucerit patru medalii de aur la Naţionalele de la Otopeni

După ce a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, David Popovici a...

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit. Șapte persoane sunt date dispărute

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit în mare în timpul unui exercițiu de antrenament, iar mai mulți membri ai echipajului aflați la bord...

Casper Ruud, campion la Barcelona, după o finală câștigată în fața lui Tsitsipas

Norvegianul Casper Ruud a câştigat turneul ATP 500 de la Barcelona, după ce l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, în două seturi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă