16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Prima imagine spion cu Volkswagen Golf GTI VIII. Ce noutăți aduce...

FOTO. Prima imagine spion cu Volkswagen Golf GTI VIII. Ce noutăți aduce hot-hatch-ul german

Volkswagen va lansa noua generație a compactei germane în 2018, iar la scurt timp, în primăvara anului următor, este așteptată și versiunea “dopată”, Golf GTI. Până atunci au apărut primele detalii tehnice dar și o imagine spion cu viitorea mașină sport.

Versiunea sport a lui Golf va continua tradiția în ceea ce privește aspectul, astfel că la interior vor putea fi regăsite dungile negre și roșii, tapițeria Tartan în carouri sau schimbătorul terminat într-o minge de golf. În schimb interiorul va prelua câteva dintre trăsăturile conceptului Golf R Touch. De asemenea va fi preluată tehnologia de control prin gesturi, conform CAR.

Prima imagine spion cu modelul este una pe calculator, care ar putea reprezenta una dintre versiunile finale ale viitorului GTI. 

Citește și Parteneriat istoric între BMW, Audi și Mercedes. Achiziție de miliarde de euro de la Nokia

Printre alte dotări pe care le va avea se numără: Mirrorlink, Apple CarPlay, Android Auto sau display cu head-up (pentru afișarea informațiilor legate de mașină).

Cel mai important capitol rămâne ceea ce va ascunde sub capotă. Versiunea GTI va primi un upgrade de putere urmând să dezvolte circa 300 CP, cât actualul Golf R, modelul supersport. Este de așteptat să fie păstrat benzinarul de 2 litri.

Întreaga gamă Golf va fi construită pe platforma MQB Evo, o versiune actualizată a platformei folosite în prezent. Astfel șasiul va fi mai rigid, dar greutate va scădea cu 45 kg. Modelul GTI va fi revizuit cap-coadă, începând de la partea de suspensii sau frâne până la electronică și pachetele estetice oferite la exterior.

Citește și Clarkson, Hammond și May, plătiți regește de către Amazon. Salarii uriașe pentru vedetele Top Gear

Modelul va avea și dimensiuni va generoase la interior, cu un ampatament și o lățime alungite, dar o înălțime mai mică. Modelul va beneficia de testele în tunelul cu aer al Volkswagen pentru a scoate un coeficient aerodinamic îmbunătățit.

După cum au obișnuit cei de la Volkswagen în ultimii ani, modelul nu va fi o revoluție, ci mai de grabă revizuire a generației actuale.

Citește și Premieră în lumea auto: BMW pregătește un motor monstruos cu PATRU turbine. Pe ce model va fi introdus

 

 

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă