15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. TOPUL Celor mai scumpe motociclete din lume. Preț ridicol pentru un...

FOTO. TOPUL Celor mai scumpe motociclete din lume. Preț ridicol pentru un exemplar rar

Colecționarii de motociclete cheltuiesc sume uriașe de bani pentru a fi sigură că în garajul lor au doar rarități, începând de la cele mai performante modele de ultimă generație până la biciclete cu motor care au făcut istorie.

În timp ce motociclete precum Yamaha, Harley Davidson, Kawasaki sau Ducati sunt nume cu rezonanță în lumea vehiculelor pe două roți, pasionații acestui fenomeni și mai ales colecționerii nu se mulțumesc doar cu astfel de mărci, chiar dacă un astfel de exemplar ajunge să fie deseori vândut cu zeci de mii de euro. Cei mai mulți dintre aceștia caută modele unicat sau care să fie produse în serii limitate, însă prețurile sunt pe măsura cerințelor, uneori ridicol de mari.

Cel mai ieftin model din topul realizat de The Richest este un TRON Light Cycle. O replică a celebrului model din producția cinematografică Tron (1982), motocicleta a fost vândută pentru suma de 77.000 dolari în SUA. Pentru fanii seriei Tron este de menționat că motocicletă nu reproduce chiar toate efectele din film, cum ar fi coada luminoasă. Rămâne însă o piesă rară în lumea motociclismului.

În top sunt incluse modele dintre cele mai diferite, de la unele excentrice, la unele realizate din titanium sau chiar la o motocicletă recunoscută drept prima din istorie, al cărei preț ajunge la câteva milioane de dolari.

Cel mai scump exemplar are însă un preț de 11 milioane dolari, comparabil cu unele dintre cele mai scumpe mașini din lume. Modelul nu este neapărat o raritate în materie de tehnologii de ultimă generație, ci mai de grabă o motocicletă produsă într-un număr limitat de exemplare, respectiv 45.

Deschideți galeria foto pentru a vedea cele mai scumpe motociclete din lume.

Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă