15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Versiunile verzi ale lui Volkswagen Golf, lansate în România. Cât costă...

FOTO. Versiunile verzi ale lui Volkswagen Golf, lansate în România. Cât costă GTE și e-Golf

Volkswagen a lansat, în România, versiunile cu emisii scăzute ale lui Golf. Compactele Golf GTE și e-Golf vor avea prețuri de pornire apropiate, însă vor fi de aproape două ori mai mari decât în cazul modelului convențional.

Golf GTE și e-Golf completează gama de vehicule verzi a constructorului Volkswagen. GTE, hibridul plug-in al germanilor, este disponibil la un preț de pornire de 36.891 euro cu TVA inclusv. Modelul are o autonomie pur electrică de 50 km, iar viteza maximă nu poate depăși 130 km/h în regim electric.

Citește și Citește și Duster primește cutie de viteze automată pentru versiunea diesel. Vezi pe ce piață va fi lansat

Hibridul este compus dintr-un benzinar 1.4 TSI de 150 de cai, și un motor electric, totalizând 204 cai putere. Accelerația de la 0-100 km/h se realizează, în modul hibrid, în doar 7,6 secunde, în timp ce viteza maximă este de 222 km/h.

Celalt Golf, cu zero emisii de CO2, este electricul e-Golf, care vine la un preț de pornire de 36.654 euro. Propulsorul electric asigură 116 CP, iar accelerația de la 0-100 de km/h este realizată în 10.4 secunde. Autonomia modelului electric este cuprinsă între 130-190 de kilometri.

Cele două modele au un nivel de echipare premium, având inclusiv un ecran multimedia de 8 inci, cu o capacitate internă de stocare de 64 GB.

Cu o piață românească a mașinilor verzi, care în prima parte a anului a numărat circa 300-350 unități, Volkswagen va încerca să-și consolideze prezența pe acest segment în vederea bătăliei care va deveni strânsă în următorii 5-10 ani. Principalul rival, în România, pentru acest modele, rămâne deocamdata Renault Zoe.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă