6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Duster, printre vehiculele militare care au defilat la parada de 1...

FOTO Duster, printre vehiculele militare care au defilat la parada de 1 Decembrie

Mai multe vehicule militare, dar și din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, au defilat la parada de 1 Decembrie, printre acestea numărându-se și unele de producție românească. Dacia a defilat cu mai multe versiuni de Duster, adaptate la necesitățile MAI sau MApN.

În total 12 vehicule Dacia Duster au făcut parte din formaţiile MApN, printre care trei vehicule amenajate ca autolaboratoare metrologice şi 7 vehicule aflate în dotarea Comandamentului Logistic Întrunit şi al Statului Major al Forţelor Navale.

"Vedetele paradei au fost însă cele două vehicule Duster Army şi Pick-Up Army, gândite şi adaptate de ingineria Grupului Renault din România în colaborare cu parteneri români pentru a răspunde nevoilor Armatei Române", se menținează într-un comunicat de presă.

"Duster Army este un vehicul 4×4 echipat cu un motor Diesel de 110 CP. Duster Army respectă standardele militare NATO pentru această categorie de vehicule, având capacitatea de a fi aeropurtat. Dispune de protecții exterioare suplimentare şi sisteme de conexiune mecanică şi electrică cu alte vehicule militare (prize electrice de 12V şi 24V şi dispozitive de remorcare şi tractare, inclusiv troliu electric). Sistemul de iluminare „black out” şi vopseaua aplicată îi asigură camuflajul în operațiunile militare.

Pick-Up Army este un vehicul 4×4 cu 2 locuri, echipat cu un motor Diesel de 110 CP, transformat dintr-un Duster de serie, în colaborare cu carosierul Romturingia. Vehiculul dispune de protecţii exterioare suplimentare şi este dotat cu echipament militar de supraveghere."

De asemenea, la parada de 1 Decembrie, MAI a defilat cu 17 vehicule Duster, adaptate la necesitățile echipajelor de poliție. Mașinile acestei instituții beneficiază de dotări specifice activităților poliției, poliţiei de frontieră şi jandarmeriei, precum: rampă semnalizare cu difuzor încorporat, sirenă, lămpi flash în grila de radiator, inscripționare. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a defilat de asemenea cu modele Duster adaptate serviciului de intervenție rapidă.

Alături de Dacia, printre modelele, din producția de serie, care au defilat la paradă se numără și cele ale Chevrolet. MAI a prezentat și o mașină de viteză, aflată în dotarea insituției, un Porsche.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă