23.8 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Mercedes va lansa primul pickup din istoria sa. Cum arată "cărăuşii"...

FOTO Mercedes va lansa primul pickup din istoria sa. Cum arată “cărăuşii” din SUA, Asia sau Europa

Producătorul german de automobile Mercedes va intra pe piața pickup-urilor, un segment în continuă creștere în SUA dar și alte zone ale lumii. Primul Mercedes pickup ar putea apărea în show-room-uri în 2020.

Intențiile producătorului premium german au fost făcute publice chiar de către CEO-ul Dieter Zetsche, care declara, într-un comunicat oficial, citat de ANE, că “Pick-up-ul Mercedes Benz va avea o contribuţie importantă la atingerea ţintelor noastre de vânzări din întreaga lume.”

Vezi în galeria foto cum arată unele dintre cel mai bine vândute pickup-uri de pe piață 

Citește și FOTO. Mașini europene vs copiile lor chinezești. Ultima clonă le întrece pe toate

Creșterile înregistrate, în ultimii ani, pe segmentul autoturismelor de dimensiuni mari, precum SUV-urile sau crossover-urile, s-au resimțit puternic și pe segmentul utilitarelor sport. Conceptul de pickup a suferit, în timp, noi transformări, aceste mașini ajungând să fie percepute la limita dintre SUV și model utilitar. Astfel, pasul făcut de Mercedes nu mai pare o surpriză și ar putea atrage pe acest segment și alți producători premium, ca Audi, cu toate că momentan nu există informații că rivalul din Ingolstadt ar avea astfe de planuri.

“Vom intra pe acest segment cu identitatea de brand pe care o ştiţi deja şi cu toate atributele brandului. Ne vom concentra pe siguranţă, confort, motorizări şi valoare”, a mai spus Dieter Zetsche.

Citește și FOTO. Mercedes GLE 2015, faceliftul care marchează finalul de carieră pentru ML

Modelul va fi destinat mai multor piețe, precum America latină, Africa de sud, Australia şi Europa. Pe piața din SUA, unde cel mai bine vândut autoturism, în 2014, a fost un pickup, Ford F-150, modelul nu va fi lansat, cel puțin în faza inițială. Printre alte pickup-uri bine vândute pe piața americană se numără și Chevrolet Silverado sau Ram 1500 (GM).

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Hanami – sărbătoarea primăverii, în Grădina Japoneză din Herăstrău

A cincea ediţie a Festivalului Hanami - sărbătoarea primăverii are loc, astăzi, în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) din Capitală."Vă aşteptăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă