14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Noua Skoda Octavia RS, cel mai rapid model din istoria mărcii

FOTO Noua Skoda Octavia RS, cel mai rapid model din istoria mărcii

Skoda a lansat primele imagini şi informaţii oficiale cu cea de a treia generaţie a modelului Skoda Octavia RS, care promite să fie cea mai rapidă maşină din istoria mărcii cehe. Octavia RS va fi lansată la Festivalul de Viteză de la Goodwood, Anglia, din iulie.

Disponibilă atât în versiune berlină, cât şi break noua Octavia RS vine cu mai mult testosteron ca niciodată. Modelul, indiferent de versiunea de caroserie, va fi propulsat de două motoare împrumutate de la Volkswagen Golf 7: TSI-ul de 2 litri, cu 220 CP, de pe Golf 7 GTI, respectiv TDI-ul de 2 litri şi 184 CP, de pe GTD. 

Performanţele sunt pe măsura motorizărilor. În cazul versiunii pe benzină TSI-ul va face posibil ca Octavia RS să atingă 100 km/h în doar 6,8 secunde, în timp ce viteza maximă va fi de 248 km/h. În schimb dieselul va sprinta până la 100 km/h în 8,1 secunde, iar viteza maximă va fi cifrată la 232 km/h.

Vezi şi FOTO Porsche 911 primeşte o ediţie specială la 50 de ani de la lansare

Ca dotare standard maşina va avea o cutie de viteze manuală în şase trepte, putându-se însă opta pentru o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj DSG, ceea ce va scoate alţi bani din buzunarul clientului. Tot la nivelul tehnic Octavia RS primeşte suspensii sport, un diferenţial electronic XDS faţă, sistemul start-stop şi un sistem de recuperare a energiei la frânare.

Octavia RS are un aspect mai german decât vechea generaţie, asta nu doar datorită elementelor care diferenţiază RS-ul de un model standard ci şi datorită aspectului ultimei generaţii Skoda Octavia, lansată la începutul acestui an. Spoilerele noului RS au fost complet redesenate, în timp ce blocurile optice includ stopuri LED şi faruri cu bi-xenon şi LED. Pentru un aspect mai sportiv barele de protecţie au fost şi ele modificate iar portbagajul a primit un eleron. Însă noutăţile nu lipsesc nici de la interior, acolo unde sunt disponibile un volan sport îmbrăcat în piele, pedale din oţel inoxidabil şi alte însemne ale versiunii RS.

Fanii mărcii cehe vor mai avea de aşteptat o lună până când modelul va ajunge pe piaţa europeană. Primii care vor primi sportiva cehă vor fi englezii, având în vedere că modelul va fi lansat tot în Anglia. Preţurile vor fi făcute publice ulterior. 

Vezi şi FOTO NOUA Skoda Octavia Combi, break-ul cu suflet de german! Vezi cum arată noul model

 

Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă